ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုခါးလို႔တခ်ိဳ႕လည္းမႀကိဳက္ၾကဘူး။ခါးလို႔အခါးသက္သာေအာင္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္ၿပီးေၾကာ္ၾကခ်က္ၾကပါတယ္။မ်ားေသာအားျဖင့္ေတာ့ေျခာက္ေအာင္ေၾကာ္ၿပီးစားျဖစ္တယ္။ဒီတခါေတာ့အစာသြပ္ခ်က္ထားတာေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ဒီခ်က္နည္းကအခါးဓာတ္ေတာ္ေတာ္ေလ်ာ့သြားပါတယ္။ေတာ္၇ံုအခါးမစားသူမ်ားလည္းႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္ဟင္းခါးသီး - အႀကီး ၂လံုး
ၾကက္သြန္နီ - ႏွစ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - ဇြန္းတဝက္
Sambal င၇ုပ္ေဆာ့ - တစ္ဇြန္း
(အစပ္မစားလ်ွင္အေ၇ာင္တင္မႈန္႔အစားထိုးပါ။)
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ဆီ - ၁၀၀ဂရမ္
င႐ုပ္သီးစိမ္း
နံနံပင္
ၾကက္သားအစာသြပ္ရန္အတြက္**
ၾကက္သား- ၂၀၀ ဂရမ္ (ႏွစ္သက္ရာအသား)
ဆား - လၻက္ဇြန္း တဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ဇြန္း တဝက္
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
င႐ုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ဦးစြာၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုအေပၚယံအခြံပါးပါးကိုလွီးထုတ္ပစ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္တစ္လက္မခြဲအကြင္းခန္းလွီးၿပီးအေစ့ထုတ္ကာဆားေ၇ စိမ္ထားပါ။အနည္းဆံုးနာရီဝက္စိမ္ပါ။
(၂)ဆားေ၇စိမ္ထားစဥ္ၾကက္သားအစာသြပ္အတြက္ျပင္ဆင္ပါ။ၾကက္သားကိုႀကိတ္ၿပီးပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထည့္ကာနယ္ေပးၿပီးေ၇ခဲေသတၱာတြင္နပ္ထားပါ။
(၃)ဟင္းခ်က္ရန္အတြက္ၾကက္သြန္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္င၇ုပ္သီးအႏွစ္တို႔ကိုျပင္ဆင္ထားပါ။
(၄)ဆားေ၇စိမ္ထားေသာၾကက္ဟင္းခါးသီးရပါကေ၇စစ္ထားၿပီးႏွပ္ထားသည့္အသားကိုအစာသြပ္ထားပါ။
(၅)ဒယ္အိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ဆီသပ္ပါ။ႏြမ္းၿပီးအေရာင္ရပါကဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။င၇ုပ္သီးအႏွစ္သို႔မဟုတ္အေ၇ာင္တင္မႈန္႔ထည့္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီးအႏွစ္က်ေအာင္ေခ်ၿပီးခ်က္ပါ။
အရသာျဖည့္စြက္ပါ။
(၆)ၾကက္သြန္ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္က်ေက်ပါကအသင့္ျပဳလုပ္ထားေသာၾကက္ဟင္းခါးသီးအစာသြပ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။အထပ္ေအာက္ေမြေပးၿပီးေရအနည္းငယ္ထည့္ကာအဖံုးအုပ္ၿပီးအသားႏွင့့္ၾကက္ဟင္းခါးသီးႏူးေအာင္တည္ထားပါ။
(၇)ၾကက္ဟင္းခါးသီးႏူးပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးင၇ုပ္သီးႏွင့့္နံနံပင္အုပ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment