Thursday, December 13, 2018

ၾကက္စြပ္ျပဳတ္ === ဆိတ္စြပ္ျပဳတ္

ပါဝင္ပစၥည္း

******

ၾကက္ရိုး သို႔ ဆိတ္ရိုး - တကီလို

ၾကက္သြန္နီ -၃လံုး

ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း

ကရေဝး႐ြက္ - ၂႐ြက္

သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ တေခ်ာင္း

ေလးညင္း - ၄ေစ့

ဖာလာ - ၄ေစ့

နႏြင္း - တစ္ဇြန္း

ေရဆူ - လိုသေလာက္

ပဲမႈန္႔စိမ္း - ၁၀၀ဂရမ္

မဆလာ - အနည္းငယ္

ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း - တစ္ခက္

ဆီ - အနည္းငယ္

ဆား- လိုသလာက္

ဟင္းခပ္မႈန္႔ ့ - တစ္ဇြန္း

ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္

သံပုရာသီး - လိုသေလာက္

အေရာင္တင္ဆီခ်က္ - အနည္းငယ္

ငရုပ္သီးမႈန္႔ -လိုသေလာက္

(၁) ဆိတ္ရိုးသို႔ၾကက္ရိုးကို ေရတနာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။

(၂)ခ်က္မည့္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ၊နႏြင္း၊ကရေဝး႐ြက္၊သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊ဖာလာ၊ေလးညင္းတို႔ကိုဆီသပ္ပါ။

(၃)ေရစိမ္ထားေသာအရိုးကိုဆယ္ယူၿပီးထည့္ပါ။

(၄)ေရဆူလာင္းထည့္ၿပီးအရသာျဖည့္စြက္ကာအရိုးႏူးသည္ထိတည္ထားပါ။

(၅)အရိုးႏူးပါကပဲမႈန္႔စိမ္းကိုေရေဖ်ာ္ၿပီးျဖည္းျဖည္းေလာင္းထည့္ကာေမြေပးပါ။

(၆)အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာလိုခ်င္ေသာအပ်စ္အက်ဲအေနထားကိုျပဳလုပ္ၿပီးပဲစ္ိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္တည္ထားပါ။

(၇)ပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ပါကမဆာလာနွင့္ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ထည့္ၿပီးအဖံုးအုပ္ကာအပူေပးထားပါ။

(၈)ပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးစြပ္ျပဳတ္အေပၚမွၾကက္သြန္မိတ္၊ငရုပ္သီးမႈန္႔သံပုရာသီးအေရာင္တင္ဆီထည့္ပါ။နံျပားသို႔ဂ်ပါတီသို႔ေပါင္မုန္႔ျဖင့္တြဲဖက္စားနိုင္သည္။

No comments:

Post a Comment