Thursday, December 13, 2018

မ်ွစ္​သုပ္​


႐ွမ္းျပည္မွာေတာ့ဟင္းအျဖစ္လည္းစားၾကသလိုသားေရစာအျဖစ္လည္းညေနပိုင္းအသုပ္စံုဆိုင္ေတြမွာတြဲေ၇ာင္းတတ္ၿပီးစားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ့မ်ွစ္သုပ္ေလးပါသုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္မ်ွစ္နုနုကိုအခြံသင္ၿပီးေ၇ဆူဆူတြင္ႏူးေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။ေဒသအေတာ္မ်ားမ်ားတြင္ျပဳတ္ၿပီးသားမ်ားအဆင္သင့္၇႐ွိႏိုင္ပါတယ္။

လိုအပ္ေသာပစၥည္း

**********

မ်ွစ္ျပဳတ္ - တပန္းကန္စာ

ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - နွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း

ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ - သံုးဇြန္း

ဆား - အနည္းငယ္

ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္

ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - လိုသေလာက္

ေျမပဲေထာင္း - ၃ဇြန္း

ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - ၂ဇြန္း

နံနံပင္ -အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း

***********

မ်ွစ္ျပဳတ္ကိုေသးေသးေလးစိပ္ထားပါ။ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ၿပီးနယ္ပါ။အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။အ၇သာမွာစိမ့္စိမ့္ေလးျဖစ္ပါတယ္။ခ်ဥ္ငံစပ္စားလိုပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ပိုထည့္၍ေသာ္၎၊သံပုရာရည္ျဖင့္ေသာ္၎ခ်ဥ္ငန္စပ္သုပ္စားနိုင္ပါတယ္ ။

No comments:

Post a Comment