Tuesday, December 11, 2018

အုန္းထမင္း


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

°°°°°°°°°°°°°°


ဆန္လုံးရွည္ေကာင္းေကာင္း......၄ခြက္

အုန္းႏိူ ့...............................၁ဗူး(250ml)

ေရ......................................၃ခြက္ခြဲ

သၾကား...............................၂ဇြန္း

ဆား...................................အနည္းငယ္ 

ၾကက္သြန္နီ.........................၂ လုံး 

ခ်င္းပါးပါးလွီး.........................၄ ခ်ပ္

အုန္းဆီေကာင္းေကာင္း(သို႔)ဆီသန္႔္...၂ ဇြန္း


အခုေဖာ္ၿပထားတာကအုန္းႏိူ႔ကို(အသင့္သုံး)သံဗူးအသုံးၿပဳသူမ်ားအတြက္ၿဖစ္ပါတယ္။


မိမိကိုယ္တိုင္ညွစ္ယူၿပီးအသုံးၿပဳ

သူမ်ားကအုန္းမွဳန္႔ကိုေရႏွင့္ညွစ္ယူရမွာၿဖစ္တဲ့အတြက္ဒီပမာဏနဲ႔တူတဲ့ေရကိုအသုံးၿပဳၿပီး

အုန္းႏို႔ညွစ္ယူပါ။


ပထမဆုံးဆန္ေတြကိုေရေဆးၿပီးဇကာတစ္ခုႏွင့္စစ္ယူထားပါ။


အုန္းႏိူ႔ကိုလည္းအရံသင့္ၿပင္ဆင္ပါ။


ၾကက္သြန္နီႏွင့္ခ်င္းကို အုန္းဆီ(သို႔) ဆီတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးၿဖင့္ေမႊး႐ုံေလးဆီသတ္ပါ။


ပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးကိုအိုးတစ္လုံးမွာစုထည့္ၿပီးမီးၿပင္းၿပင္းမွာစတင္အပူေပးပါ။


ဆူပြက္လာၿပီးေရခမ္းစၿပဳလာလွ်င္မီးေလွ်ာ့ခ်ၿပီးအဖုံးပိတ္ႏွပ္ပါ။


Rice cooker အသုံးၿပဳသူမ်ားတိုက္ရိုက္ခလုတ္ႏွိပ္ၿပီးမီးတက္သြားမွသစ္သားေယာင္းမေလးႏွင့္ေမႊေပးပါ။


အလွဆင္လိုသူမ်ားသီပာိုဠ္ေစ့ေၾကာ္၊ေၿမပဲဆံေၾကာ္ေလးမ်ားၿဖင့္အလွဆင္ပါ။


အုန္းထမင္းကိုၾကက္သားေၾကာ္(သို႔) ၾကက္သားႏွပ္၊ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္၊သရက္ခ်ဥ္သုပ္တို႔ႏွင့္တြဲဖက္စားသုံးႏိူင္ပါသည္။


➡ခြက္=လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္

➡ဇြန္း =ထမင္းစားဇြန္း


ၾကက္သားေၾကာ္အတြက္ကေတာ့ဗမာၾကက္(၄၀)က်ပ္သားေကာင္ေလာက္ကိုဝယ္ၿပီး

၈ပိုင္းခုတ္ပါတယ္။နႏြင္းမွဳန္႔၊ခ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ရည္၊အရသာနယ္ၿပီးဆီပူပူမွာေၾကာ္႐ုံပါပဲ။


မႏၱေလးသရက္ခ်ဥ္ကိုေခ်ၿပီးေရေဆးပါ။

ၾကက္သြန္နီ၊င႐ုတ္သီးစိမ္း၊နံနံပင္ေလးပါးပါးလွီးၿပီးဆီစိမ္းေလးဆမ္းၿပီးသုပ္ပါတယ္။

Crd ဟင္​းခ်က္​နည္​းမ်ား

No comments:

Post a Comment