ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
°°°°°°°°°°°°°°
ဆန္လုံးရွည္ေကာင္းေကာင္း......၄ခြက္
အုန္းႏိူ ့...............................၁ဗူး(250ml)
ေရ......................................၃ခြက္ခြဲ
သၾကား...............................၂ဇြန္း
ဆား...................................အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ.........................၂ လုံး
ခ်င္းပါးပါးလွီး.........................၄ ခ်ပ္
အုန္းဆီေကာင္းေကာင္း(သို႔)ဆီသန္႔္...၂ ဇြန္း
အခုေဖာ္ၿပထားတာကအုန္းႏိူ႔ကို(အသင့္သုံး)သံဗူးအသုံးၿပဳသူမ်ားအတြက္ၿဖစ္ပါတယ္။
မိမိကိုယ္တိုင္ညွစ္ယူၿပီးအသုံးၿပဳ
သူမ်ားကအုန္းမွဳန္႔ကိုေရႏွင့္ညွစ္ယူရမွာၿဖစ္တဲ့အတြက္ဒီပမာဏနဲ႔တူတဲ့ေရကိုအသုံးၿပဳၿပီး
အုန္းႏို႔ညွစ္ယူပါ။
ပထမဆုံးဆန္ေတြကိုေရေဆးၿပီးဇကာတစ္ခုႏွင့္စစ္ယူထားပါ။
အုန္းႏိူ႔ကိုလည္းအရံသင့္ၿပင္ဆင္ပါ။
ၾကက္သြန္နီႏွင့္ခ်င္းကို အုန္းဆီ(သို႔) ဆီတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးၿဖင့္ေမႊး႐ုံေလးဆီသတ္ပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးကိုအိုးတစ္လုံးမွာစုထည့္ၿပီးမီးၿပင္းၿပင္းမွာစတင္အပူေပးပါ။
ဆူပြက္လာၿပီးေရခမ္းစၿပဳလာလွ်င္မီးေလွ်ာ့ခ်ၿပီးအဖုံးပိတ္ႏွပ္ပါ။
Rice cooker အသုံးၿပဳသူမ်ားတိုက္ရိုက္ခလုတ္ႏွိပ္ၿပီးမီးတက္သြားမွသစ္သားေယာင္းမေလးႏွင့္ေမႊေပးပါ။
အလွဆင္လိုသူမ်ားသီပာိုဠ္ေစ့ေၾကာ္၊ေၿမပဲဆံေၾကာ္ေလးမ်ားၿဖင့္အလွဆင္ပါ။
အုန္းထမင္းကိုၾကက္သားေၾကာ္(သို႔) ၾကက္သားႏွပ္၊ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္၊သရက္ခ်ဥ္သုပ္တို႔ႏွင့္တြဲဖက္စားသုံးႏိူင္ပါသည္။
➡ခြက္=လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္
➡ဇြန္း =ထမင္းစားဇြန္း
ၾကက္သားေၾကာ္အတြက္ကေတာ့ဗမာၾကက္(၄၀)က်ပ္သားေကာင္ေလာက္ကိုဝယ္ၿပီး
၈ပိုင္းခုတ္ပါတယ္။နႏြင္းမွဳန္႔၊ခ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ရည္၊အရသာနယ္ၿပီးဆီပူပူမွာေၾကာ္႐ုံပါပဲ။
မႏၱေလးသရက္ခ်ဥ္ကိုေခ်ၿပီးေရေဆးပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊င႐ုတ္သီးစိမ္း၊နံနံပင္ေလးပါးပါးလွီးၿပီးဆီစိမ္းေလးဆမ္းၿပီးသုပ္ပါတယ္။
Crd ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment