Tuesday, December 11, 2018

ၾကက္ဆီထမင္း

ၿမန္မာၿပည္က..နာမည္ၾကီးၾကက္ဆီထမင္းနဲ.ေတာ့အနည္းငယ္ကြာၿခားပါလိမ့္မယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


ၾကက္ၿပဳတ္အတြက္

°°°°°°°°°°°°°°°°°


CP ၾကက္( ၁.၅ ကီလို ) ............၁ ေကာင္

ဆား........................................၁ ဇြန္း

နံနံပင္အၿမစ္..............................၄ပင္ 

ခ်င္း.........................................၁ တက္


ထမင္းအတြက္

**********


ဆန္ေကာင္းေကာင္း............၄ ခြက္

ၾကက္အဆီ........................၂၀က်ပ္သား

ၾကက္ၿပဳတ္ရည္....................လိုအပ္သလို

ခ်င္း................................... ၈ ခ်ပ္ 

နံနံပင္အၿမစ္..........................၄ ပင္

ၾကက္သြန္ၿဖဴ .........................၃တက္

ဆား...................................အနည္းငယ္

ၾကက္သားမွဳန္ ့.......................အနည္းငယ္


ေဆာ့စ္ရည္အတြက္

************


ပဲပုပ္ေစ့( ပဲငပိ ).....................၁/၄ ခြက္

သၾကား...............................၂ ဇြန္း

ပဲငံၿပာရည္အေနာက္( ၾကာညွိဳ ့ )၃ဇြန္း

ပဲငံၿပာရည္အၾကည္.................၂ ဇြန္း

ဗီနီဂါ (သို.) သံပုရာရည္............၂ဇြန္း

ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္နီ..၄ဇြန္း ( ႏုပ္ႏုပ္စင္း )

ခ်င္း..................................၃ ဇြန္း

ၾကက္သြန္ၿဖဴ......................၂ ဇြန္း

ေရ..................................၂ ဇြန္း


ပာင္းရည္အတြက္

မုန္လာဥ...........................၃ လုံး

ဆား................................အနည္းငယ္

ပာင္းခတ္မွဳန္......................အနည္းငယ္

ၾကက္သြန္ၿမိတ္+နံနံပင္.........အနည္းငယ္

ငရုတ္ေကာင္း။


ပထမဆုံးၾကက္သားကိုသန္ ့စင္ၿပီးပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားႏွင့္အတူေရာၿပဳတ္ပါ။


အညစ္အေၾကးနွင့္အၿမွဳပ္မ်ားစစ္ထုတ္ၿပီးမီးေလွ်ာ့ခ်ကာတစ္ပြက္ဆူမွာမိနစ္(၃၀) မွ(၄၅ ) အထိၾကက္သားႏွဴးေအာင္ၿပဳတ္ေပးပါ။


ၾကက္သားႏွဴးလွ်င္ဆယ္ယူစစ္ထားၿပီးၾကက္ၿပဳတ္ရည္ကိုအေအးခံထားပါ။


ၾကက္သားအနည္းငယ္ေအးလွ်င္ေရခဲေသတၱာမွာ နာရီ၀က္ခန္ ့ထည့္ၿပီးအရိုးထုတ္

ကာပါးပါးလွီးထားပါ။


ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ ၾကက္ဆီေတြကိုအပူေပးၿပီးဆီထုတ္ပါ။


ထိုစဥ္အတြင္းၾကက္သြန္ၿဖဴ ႏွင့္ခ်င္းျပားမ်ား

ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္ေမႊးရုံေလးဆီသတ္စစ္ယူထားပါ။


ဆန္ကိုေဆးၿပီးပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားေရာကာေရအစားၾကက္ၿပဳတ္ရည္ကိုအသုံးၿပဳၿပီး ခ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္၊ ဆြမ္းေမႊးရြက္ထုံးခ်ည္ထည့္ကာအရသာထည့္ၿပီး Rice Cooker ႏွင့္ခ်က္ပါ(သို႔) ေရခမ္းေအာင္ခ်က္ပါ။


သတိၿပဳဖို ့က မိမိအသုံးၿပဳမယ့္ဆန္၏ေရအညႊန္းကိုေသခ်ာသိေအာင္လုပ္ၿပီးအတိုးအေလွ်ာ့

ျပဳ


ေဆာ့ရည္အတြက္ပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးကိုၾကိတ္စက္ၿဖင့္ၾကိတ္ပါ။


အရာသာၿမည္းစမ္းၿပီးလိုတိုးပိုေလွ်ာ့ၿပဳၿပင္ပါ။


ပာင္းရည္အတြက္လက္က်န္ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲသို႔မုန္လာဥကိုပါးပါးလွီးထည့္ပါ။


အရသာႏွင့္ငရုတ္ေကာင္းၿဖည့္စြက္ၿပီးၾကက္သြန္ၿမတ္နံနံပင္ခပ္ပါ။


ထမင္းက်က္လွ်င္ခူးျပီးခပ္ထူထူလွီးထားေသာ

ၾကက္သား၊ သခြားသီးပါးပါးလွီး၊ နံနံပင္တို႔ျဖင့္

ျပင္ဆင္ပါ။


ေဆာ့စ္ရည္၊ ပာင္းခ်ိဳတို ့ႏွင့္တြဲဖက္ပါ။

Crd ဟင္​းခ်က္​နည္​း

No comments:

Post a Comment