ၿမန္မာၿပည္က..နာမည္ၾကီးၾကက္ဆီထမင္းနဲ.ေတာ့အနည္းငယ္ကြာၿခားပါလိမ့္မယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ၿပဳတ္အတြက္
°°°°°°°°°°°°°°°°°
CP ၾကက္( ၁.၅ ကီလို ) ............၁ ေကာင္
ဆား........................................၁ ဇြန္း
နံနံပင္အၿမစ္..............................၄ပင္
ခ်င္း.........................................၁ တက္
ထမင္းအတြက္
**********
ဆန္ေကာင္းေကာင္း............၄ ခြက္
ၾကက္အဆီ........................၂၀က်ပ္သား
ၾကက္ၿပဳတ္ရည္....................လိုအပ္သလို
ခ်င္း................................... ၈ ခ်ပ္
နံနံပင္အၿမစ္..........................၄ ပင္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ .........................၃တက္
ဆား...................................အနည္းငယ္
ၾကက္သားမွဳန္ ့.......................အနည္းငယ္
ေဆာ့စ္ရည္အတြက္
************
ပဲပုပ္ေစ့( ပဲငပိ ).....................၁/၄ ခြက္
သၾကား...............................၂ ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္အေနာက္( ၾကာညွိဳ ့ )၃ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္.................၂ ဇြန္း
ဗီနီဂါ (သို.) သံပုရာရည္............၂ဇြန္း
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္နီ..၄ဇြန္း ( ႏုပ္ႏုပ္စင္း )
ခ်င္း..................................၃ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ၿဖဴ......................၂ ဇြန္း
ေရ..................................၂ ဇြန္း
ပာင္းရည္အတြက္
မုန္လာဥ...........................၃ လုံး
ဆား................................အနည္းငယ္
ပာင္းခတ္မွဳန္......................အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္+နံနံပင္.........အနည္းငယ္
ငရုတ္ေကာင္း။
ပထမဆုံးၾကက္သားကိုသန္ ့စင္ၿပီးပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားႏွင့္အတူေရာၿပဳတ္ပါ။
အညစ္အေၾကးနွင့္အၿမွဳပ္မ်ားစစ္ထုတ္ၿပီးမီးေလွ်ာ့ခ်ကာတစ္ပြက္ဆူမွာမိနစ္(၃၀) မွ(၄၅ ) အထိၾကက္သားႏွဴးေအာင္ၿပဳတ္ေပးပါ။
ၾကက္သားႏွဴးလွ်င္ဆယ္ယူစစ္ထားၿပီးၾကက္ၿပဳတ္ရည္ကိုအေအးခံထားပါ။
ၾကက္သားအနည္းငယ္ေအးလွ်င္ေရခဲေသတၱာမွာ နာရီ၀က္ခန္ ့ထည့္ၿပီးအရိုးထုတ္
ကာပါးပါးလွီးထားပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ ၾကက္ဆီေတြကိုအပူေပးၿပီးဆီထုတ္ပါ။
ထိုစဥ္အတြင္းၾကက္သြန္ၿဖဴ ႏွင့္ခ်င္းျပားမ်ား
ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္ေမႊးရုံေလးဆီသတ္စစ္ယူထားပါ။
ဆန္ကိုေဆးၿပီးပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားေရာကာေရအစားၾကက္ၿပဳတ္ရည္ကိုအသုံးၿပဳၿပီး ခ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္၊ ဆြမ္းေမႊးရြက္ထုံးခ်ည္ထည့္ကာအရသာထည့္ၿပီး Rice Cooker ႏွင့္ခ်က္ပါ(သို႔) ေရခမ္းေအာင္ခ်က္ပါ။
သတိၿပဳဖို ့က မိမိအသုံးၿပဳမယ့္ဆန္၏ေရအညႊန္းကိုေသခ်ာသိေအာင္လုပ္ၿပီးအတိုးအေလွ်ာ့
ျပဳ
ေဆာ့ရည္အတြက္ပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးကိုၾကိတ္စက္ၿဖင့္ၾကိတ္ပါ။
အရာသာၿမည္းစမ္းၿပီးလိုတိုးပိုေလွ်ာ့ၿပဳၿပင္ပါ။
ပာင္းရည္အတြက္လက္က်န္ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲသို႔မုန္လာဥကိုပါးပါးလွီးထည့္ပါ။
အရသာႏွင့္ငရုတ္ေကာင္းၿဖည့္စြက္ၿပီးၾကက္သြန္ၿမတ္နံနံပင္ခပ္ပါ။
ထမင္းက်က္လွ်င္ခူးျပီးခပ္ထူထူလွီးထားေသာ
ၾကက္သား၊ သခြားသီးပါးပါးလွီး၊ နံနံပင္တို႔ျဖင့္
ျပင္ဆင္ပါ။
ေဆာ့စ္ရည္၊ ပာင္းခ်ိဳတို ့ႏွင့္တြဲဖက္ပါ။
Crd ဟင္းခ်က္နည္း
No comments:
Post a Comment