Thursday, December 13, 2018

ငွက္ေပ်ာဖူးဟင္းခ်ိဳ


ငွက္ေပ်ာဖူးကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးသုပ္စားခ်က္စားေလ့႐ွိၾကတဲ့အထဲက႐ိုး႐ွင္းတဲ့သတ္သတ္လြတ္႐ွမ္းဟင္းခ်ိဳခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ငွက္ေပ်ာဖူးဟင္းတခြက္နဲ႔နမ့္ဖစ္ေထာင္းတြဲဖက္တည္ခင္းရင္ျဖင့့္အသားဟင္းမပါဘဲထမင္းၿမိန္ေစမွာအမွန္ဘဲျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

********

ငွက္ေပ်ာဖူး - တစ္ဖူး

ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး

ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း

႐ွမ္းပဲပုတ္ - ၂ခ်ပ္

ဆား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

************

(၁)ဦးစြာငွက္ေပ်ာဖူးကိုဟင္းခ်က္ရန္ျပင္ဆင္တဲ့အခါမည္းမသြားေအာင္အရင္ျပဳလုပ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။

(၂)ဇလံုတခုတြင္ေရခဲေရထည့္ၿပီးဆားတဇြန္းႏွင့္သံပုရာသီးတလံုးညစ္ၿပီးေမြထားပါ။

(၃)ငွက္ေပ်ာဖူးအျပင္ဖက္မွအရင့္မ်ားကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးအတြင္းဘက္ႏုသည့္အပိုင္းကိုပါးပါးလွီးၿပီးေဖ်ာ္ထားေသာေရထဲတြင္မိနစ္၃၀ခန္႔စိမ္ထားပါ။

(၄)ဟင္းခ်ိဳခ်က္မည့္အိုးတြင္ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴပါးပါးစိတ္ႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထည့္ပါ။ပဲပုတ္ႏွစ္ခ်ပ္ကိုမီးကင္ၿပီးေ ထာင္းထည့့္ပါ။

(၅)ၿပီးလ်ွင္ေရသင့္ရံုထည့္ၿပီးဆားထည့္ကာမီးဖိုေပၚတြင္ဆူပြက္ေအာင္တည္ထားပါ။

(၆)ဆူပြက္ပါကေရခဲရည္စိမ္ထားေသာငွက္ေပ်ာဖူးကိုေရအနည္းငယ္ညစ္ကာဟင္းခ်ိဳအိုးတြင္ထည့့္ၿပီးတည္ပါ။

(၇)ငွက္ေပ်ာဖူးႏူးအိပါကအပ်စ္အၾကဲအေပါ့အငံျမည္းကာအေထာင္းတမ်ိဳးျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။

.........

Sofia

No comments:

Post a Comment