ျမဴ႐ြက္ကေဆာင္းနဲ႔ေႏြကူးေလာက္မွာေအးတဲ့ေဒသဘက္မွာအထြက္မ်ားပါတယ္။သူကအေလ့က်ေပါက္တဲ့အပင္တမ်ိဳးပါ။တခ်ိဳ႕ေဒသမွာေတြ႕ရခဲလို႔တခ်ိဳ႕မသိတာလည္းရွိပါတယ္။ျမဴ႐ြက္ကိုတျခားပံုစံလုပ္စားတဲ့နည္း ေတာ့မေတြ႕ဖူးဘူး။အၿမဲသုပ္စားၾကတာမ်ားပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ျမဴ႐ြက္ - ျပဳတ္ၿပီးသားလက္၃ဆုပ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ - ၃ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - လက္တဆုပ္
ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - ၁ဇြန္း
ေျမပဲေထာင္း - လက္တဆုပ္
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - တဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာျမဴ႐ြက္ကိုသင္ၿပီးေရမ်ားမ်ားျဖင့္ေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။အမႈန္မ်ားပါက သဲမ်ားပါနိုင္ပါတယ္။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ေရဆူဆူတြင္ခဏခ်ျပဳတ္ၿပီးေရေအးတြင္စိမ္ပါ။
(၃)ေအးသြားပါကဆယ္ယူေရညစ္ၿပီးပါးပါးစိတ္၍ဇလံုတခုတြင္ထည့့္ပါ။
(၄)ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ၿပီးသမေအာင္နွယ္ေပးပါ။အရသာျမည္းၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment