Thursday, December 13, 2018

ျမဴ႐ြက္သုပ္


ျမဴ႐ြက္ကေဆာင္းနဲ႔ေႏြကူးေလာက္မွာေအးတဲ့ေဒသဘက္မွာအထြက္မ်ားပါတယ္။သူကအေလ့က်ေပါက္တဲ့အပင္တမ်ိဳးပါ။တခ်ိဳ႕ေဒသမွာေတြ႕ရခဲလို႔တခ်ိဳ႕မသိတာလည္းရွိပါတယ္။ျမဴ႐ြက္ကိုတျခားပံုစံလုပ္စားတဲ့နည္း ေတာ့မေတြ႕ဖူးဘူး။အၿမဲသုပ္စားၾကတာမ်ားပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

******

ျမဴ႐ြက္ - ျပဳတ္ၿပီးသားလက္၃ဆုပ္

ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ - ၃ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း

ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ၂ဇြန္း

ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - လက္တဆုပ္

ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - ၁ဇြန္း

ေျမပဲေထာင္း - လက္တဆုပ္

ဆား - အနည္းငယ္

ဟင္းခတ္မႈန္႔ - တဇြန္း

နံနံပင္ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း

***********

(၁)ဦးစြာျမဴ႐ြက္ကိုသင္ၿပီးေရမ်ားမ်ားျဖင့္ေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။အမႈန္မ်ားပါက သဲမ်ားပါနိုင္ပါတယ္။

(၂)ၿပီးလ်ွင္ေရဆူဆူတြင္ခဏခ်ျပဳတ္ၿပီးေရေအးတြင္စိမ္ပါ။

(၃)ေအးသြားပါကဆယ္ယူေရညစ္ၿပီးပါးပါးစိတ္၍ဇလံုတခုတြင္ထည့့္ပါ။

(၄)ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ၿပီးသမေအာင္နွယ္ေပးပါ။အရသာျမည္းၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment