Thursday, December 13, 2018

ငါးသလဲထိုးအိုးကပ္


ငါးသလဲထိုးဟင္းကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ခ်က္စားၾကတဲ့အထဲကအိမ္ခ်က္ငါးသလဲထိုးအိုးကပ္ခ်က္နည္းေလးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ငယ္ငယ္ကဆိုအေမငါးသလဲထိုးဝယ္လာရင္အ႐ွင္ေလးေတြဝယ္လာၿပီးႏြားႏို႔ခြက္ထဲထည့္ထားၿပီးမွခ်က္စားေလ့႐ွိပါတယ္။ငယ္ငယ္ကခေလးတို့ထံုးစံအတိုင္းႏြားနို့ခြက္ထဲေျပးေနတဲ့ငါးသလဲထိုးေလးေတြကိုေမာင္ႏွမတေတြတိုးႁပီးၾကည့္ခဲ့ၾကတာေလးလည္းအမွတ္ရမိပါတယ္ဘယ္ကစေပၚလာတဲ့နည္းမသိေပမဲ့ႏို႔ေသာက္ထားတဲ့ငါးသလဲထိုးကိုခ်က္ရင္ပိုစိမ့္တယ္လို႔လည္းလူႀကီးေတြေျပာၾကပါတယ္။အခုေတာ့မစိမ္ဘဲခ်က္ထားတဲ့ငါးသလဲထိုးအိုးကပ္အညာခ်က္ေလးျဖစ္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

********

ငါးသလဲထိုး - ၃၀၀ ဂရမ္

ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး

ကိုင္းခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅လံုး

င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ေတာင့္

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂လံုး

နႏြင္း - အနည္းငယ္

ဆား - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲဇြန္း

ပင္စိမ္းရြက္ - တစ္စည္း

ဆီ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

***********

1.ငါးသလဲထိုးကိုဆားျဖင့္နယ္ၿပီးေရေသခ်ာေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။

2.ၾကက္သြန္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားမ်ားကိုေရာေထာင္းထားပါ။

3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးထဲတြင္ၾကက္သြန္နီခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုတ္သီးစိမ္းနႏြင္းဆီတို႔ကိုထည့္ၿပီးလံုးခ်က္ပါ။

4.ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းပါကေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီးတည္ထားပါ။

5.ဟင္းအႏွစ္ေၾကပါကငါးသလဲထိုးထည့္ပါ။ဆားႏွင့္ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးပါ။ပင္စိမ္းရြက္ခပ္ပါ။

6.ေရခမ္းဆီျပန္လာပါကမီးဖိုမွခ်ကာအခ်ဥ္ဟင္းႏွင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။

..........

Sofia

No comments:

Post a Comment