Thursday, December 13, 2018

ေ႐ႊဖရံုသီးပုဇြန္အုန္းနို႔ဟင္း

ပါဝင္ပစၥည္း

******

အုန္းနို႔ - တစ္ခြက္ (၂၅၀ ml)

ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - နွစ္ခြက္

စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း

ပဒဲေကာ - ၅ျပား

ငရုပ္ေကာင္းေစ့ - ၅ေစ့

ေရွာက္ခါး႐ြက္ - ၃႐ြက္

ပုဇြန္ေျခာက္ - အနည္းငယ္

ပုဇြန္ - ၅ေကာင္

ေ႐ႊဖရံုသီး - ၃၀၀ ဂရမ္

ၾကက္သြန္နီ ေသးေသး - တစ္လံုး

ၾကက္သြန္ျဖဴ - နွစ္္ေျမာင္း

ငရုပ္သီး - ၂ေတာင့္

ငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း

သၾကား - ၁ဇြန္း

သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း

နံနံပင္ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း

************

(၁)အိုးတခုတြင္ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔ရိုးရိုးေရကိုၾကက္သားမႈန္ထည့္ၿပီးတည္ပါ။

(၂)ၾကက္သြန္နီေသးေသးစိပ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴရိုက္ျပား၊ပဒဲေကာပါးပါးလွီး၊ေရွာက္႐ြက္၊ပုဇြန္ေျခာက္၊စပါးလင္ထုၿပီးထံုးထားသည္တို႔ကိုထည့္ပါ။ငရုပ္ေကာင္းကိုလံုးျခမ္းကြဲေထာင္းထည့္ပါ။

(၃)ဖရံုသီးကိုအခြံသင္ၿပီးအတုံးေသးေသးတံုးထည့္ၿပီးေ႐ႊဖရံုသီးႏူးသည္ထိတည္ေပးပါ။

(၄)ေ႐ႊဖရံုသီးႏူးပါကအုန္းနို႔ထည့္ပါ။အရသာသၾကားနွင့္ငံျပာရည္

ျဖည့္စြက္ပါ။ျပန္လည္ဆူပြက္လာပါကေနာက္ဆံုးမွပုဇြန္နွင့္သံပုရာရည္ထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငန္ျမည္းကာငရုပ္သီးစိမ္းနံနံပင္အုပ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ အရသာမွာတုံရမ္းအရသာလိုခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ေမြးေလးပါရွင္ ။

No comments:

Post a Comment