Tuesday, December 11, 2018

ၾကက္ဥႏွင့္ဝက္ေပါင္ေျခာက္အငံထမင္းေၾကာ္

ထမင္းျဖဴ....................၁.ပန္းကန္

ၾကက္ဥ.......................၁လုံး

ဝက္ေပါင္ေျခာက္အငံ......၅က်ပ္သားခန္႔

င႐ုတ္သီးစိမ္း.. ............၂ေတာင့္

ၾကက္သြန္ျဖဴ................၁တက္

သံပုရာသီး...................၁စိတ္

ၾကက္သြန္ၿမိတ္.. ...........၂ပင္


ထမင္းျဖဴကိုအေအးခံထားပါ။ၾကက္ဥကိုႏွံ႔ေနေအာင္ေခါက္ပါ။


ဝက္ေပါင္ေျခာက္အငံကိုအတုံးေသးေလးမ်ားလွီးပါ။


ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုဓားျပား႐ိုက္ၿပီးႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။


ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးပါ(အေငြ႔ေလာင္သည္အထိအပူမေပးရ)။


ၾကက္ဥကိုထည့္ၿပီးေမႊေၾကာ္ပါ။ ခ်က္ခ်င္းဆိုသလိုအတုံးငယ္ေလးမ်ားလွီးထားတဲ့ဝက္ေပါင္ေျခာက္အငံေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။


အသားအနည္းငယ္က်က္ၿပီဆိုမွႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြထည့္ေမႊပါ။


ထမင္းျဖဴထည့္ၿပီးတာနဲ႔ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊သၾကား၊ခ႐ုဆီႏွင့္ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ျဖင့္အရသာသြင္းပါ။


မီးအရိွန္ေအးေအးျဖင့္ႂကြပ္ရြရြေလးရသဘ္အထိေၾကာ္ပါ။


မီးဖိုေပၚကခ်ခါနီးမွသံပုရာသီးစိတ္ေလးညႇစ္ခ်ပါ။


ပါးပါးလွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးျဖင့္အလွဆင္ပါ။


မွတ္ခ်က္။ ဘာသာျပန္ဆိုေဖာ္ျပျခင္းသာျဖစ္ပါသည္။


Photo Credit... Foods Lover Magazine.

No comments:

Post a Comment