ထမင္းျဖဴ....................၁.ပန္းကန္
ၾကက္ဥ.......................၁လုံး
ဝက္ေပါင္ေျခာက္အငံ......၅က်ပ္သားခန္႔
င႐ုတ္သီးစိမ္း.. ............၂ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ................၁တက္
သံပုရာသီး...................၁စိတ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္.. ...........၂ပင္
ထမင္းျဖဴကိုအေအးခံထားပါ။ၾကက္ဥကိုႏွံ႔ေနေအာင္ေခါက္ပါ။
ဝက္ေပါင္ေျခာက္အငံကိုအတုံးေသးေလးမ်ားလွီးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုဓားျပား႐ိုက္ၿပီးႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးပါ(အေငြ႔ေလာင္သည္အထိအပူမေပးရ)။
ၾကက္ဥကိုထည့္ၿပီးေမႊေၾကာ္ပါ။ ခ်က္ခ်င္းဆိုသလိုအတုံးငယ္ေလးမ်ားလွီးထားတဲ့ဝက္ေပါင္ေျခာက္အငံေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
အသားအနည္းငယ္က်က္ၿပီဆိုမွႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြထည့္ေမႊပါ။
ထမင္းျဖဴထည့္ၿပီးတာနဲ႔ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊သၾကား၊ခ႐ုဆီႏွင့္ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ျဖင့္အရသာသြင္းပါ။
မီးအရိွန္ေအးေအးျဖင့္ႂကြပ္ရြရြေလးရသဘ္အထိေၾကာ္ပါ။
မီးဖိုေပၚကခ်ခါနီးမွသံပုရာသီးစိတ္ေလးညႇစ္ခ်ပါ။
ပါးပါးလွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးျဖင့္အလွဆင္ပါ။
မွတ္ခ်က္။ ဘာသာျပန္ဆိုေဖာ္ျပျခင္းသာျဖစ္ပါသည္။
Photo Credit... Foods Lover Magazine.
No comments:
Post a Comment