Meet Ball with Green Mustard Soup
႐ွမ္းျပည္မွာခ်က္စားေလ့႐ွိတဲ့မုန္ညင္းအသားလံုးဟင္းခ်ိဳေလးျဖစ္ပါတယ္။အမဲသားအစားႏွစ္သက္ရာအသားျဖင့္ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။ဒီအသားလံုးဟင္းခ်ိဳကဂ်င္းမ်ားမ်ားနဲ႔ပူစပ္႐ွိန္းျဖစ္ေအာင္ခ်က္ထားၿပီးမုန္ညင္းအရြက္ကိုအသားနဲ႔ေရာၿပီးခ်က္တဲ့ဟင္းခ်ိဳဘဲျဖစ္ပါတယ္။ဂ်င္းေထာင္းနဲ႔တြဲဖက္ၿပီးေအး တဲ့ရာသီမွာပူ႐ွိန္း႐ွိန္းလိုက္ဖက္တဲ့ဆီမပါတဲ့ဟင္းအတြဲျဖစ္ပါတယ္။႐ွမ္းျပည္ကေနမသိေသးတဲ့ေဒသစာေလးေတြဖံုးနဲ႔လွမ္းသင္ေပးတဲ့သူကေတာ့ဆိုဖီယာအန္တီေလးျဖစ္ပါတယ္☺ ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္...
အမဲလံုးအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
*******************
အမဲသား - ၃၀၀ ဂရမ္
မုန္ညင္းစိမ္း(အရြက္) - တစ္စည္း
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း- တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား - လၻက္ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ေကာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခ်ိဳအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
*******************
အမဲသား
ၾကက္ျပဳတ္ရည္/ေရ - တစ္လီတာ
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ဂ်င္း - လက္ႏွစ္ဆစ္
မုန္ညင္းစိမ္း(အ႐ိုး)-တစ္စည္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဦးစြာအမဲလံုးျပဳလုပ္ရန္အသားကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းသို႔မဟုတ္ႀကိတ္ထားပါ။
2.စားေနက်အသားလံုးနဲ႔မတူဘဲမုန္ညင္းထည့္မွာျဖစ္ပါတယ္။မုန္ညင္းစိမ္းအ႐ိုးႀကီးႀကီးတစ္စည္းစာ ကိုအ႐ိုးႏွင့္အရြက္သီးသန္႔ဖယ္ထားပါ။
3.အမဲလံုးအတြက္မုန္ညင္းရြက္ကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးအခါးရည္ညစ္ထုတ္ကာအမဲသားစင္းထားသည္ႏွင့္ေရာႀကိတ္ပါ။
4.ပန္းကန္တခုတြင္အမဲသားမုန္ညင္းႀကိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းေကာ္ မႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ရိုက္ျပီးနယ္ေပးပါ။
5.ၿပီးလ်ွင္မိမိျပဳလုပ္လိုေသာအရြယ္အသားလံုးေလးမ်ားကိုလံုးၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္ထည့္ထားပါ။
6.ဟင္းခ်ိဳအိုးတည္ရန္ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔မဟုတ္ေရထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတည္ပါ။
7.ၾကက္သြန္နီခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးစိတ္ထည့္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴကို႐ိုက္ျပားၿပီးထည့္ပါ။ဂ်င္းကိုလည္းအတက္လိုက္ကိုထုၿပီးထည့္ပါ။
8.ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
9.ဆူပြက္ပါကအသင့္လံုးထားေသာအသားလံုးေလးမ်ားထည့္ၿပီးအသားလံုးအေပၚေပါေလာေပၚလာပါကအသားလံုးက်က္ၿပီျဖစ္၍ခ်န္ထားေသာမုန္ညင္းစိမ္းအ႐ိုးကိုေရေဆးလွီးျဖတ္ၿပီးထည့္ပါ။
10.ၿပီးလ်ွင္အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာ ထမင္းပူပူဂ်င္းေထာင္းစပ္႐ွိန္း႐ွိန္းနဲ႔တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia
No comments:
Post a Comment