Thursday, December 13, 2018

ကိုးရီးယားအသားကင္


Barbecued Beef

အသားကင္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္ၾကတဲ့အထဲကလြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ကိုးရီးယားအသားကင္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။အသားကင္ျပဳလုပ္လိုပါအနည္းဆံုးအခ်ိန္၂နာရီခန္႔ႀကိဳတင္ၿပီးႏွပ္ထားျခင္းျဖင့္အရသာပိုမိုေကာင္းမြန္တဲ့အသားကင္ကိုရ႐ွိမွာျဖစ္ပါတယ္။ႏူးည့ံတဲ့အသားကိုအသံုးျပဳထားၿပီးအရသာ႐ွိတဲ့အသားကင္ကိုလူႀကီးခေလးအားလံုးႏွစ္သက္ၾကလိမ့္မယ္လို႔ထင္ပါတယ္။အမဲသားအစားမိမိႏွစ္သက္ရာအသားႏုႏုကိုအစားထိုးၿပီးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

********

အမဲသား(မိုးခိုသား) - ၃၀၀ ဂရမ္

ႏွမ္းေလွာ္ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း

ပဲငံျပာရည္ - ၃ဇြန္း

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္ေျမာင္း

ၾကက္သြန္မိတ္အရင္းပိုင္း - ၃ေခ်ာင္း

ႏွမ္းဆီေမြး - ႏွစ္ဇြန္း

ဆီ - တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

************

1.အမဲသားမိုးခိုသားကိုအေၾကာမ်ားသန္႔႐ွင္းၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္မိနစ္၃၀ခန္႔ထားပါ။(လွီးရလြယ္ကူေစရန္)

2.ႏွမ္းကိုေလွာ္ႁပီးေထာင္းထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္အရင္းပိုင္းကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။

3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအသားေျမာင္းကိုယူၿပီးမထူမပါးအေနအထားလွီးျဖတ္ပါ။

4.လွီးျဖတ္ၿပီးေသာအသားကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ပဲငံျပာရည္၊ႏွမ္းဆီေမြး၊ႏွမ္းေထာင္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ၾကက္သြန္မိတ္လွီးထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာေရခဲေသတၱာတြင္၂နာရီခန္႔အရသာဝင္ေအာင္ႏွပ္ထားေပးပါ။

5.တည္ခင္းခါနီးအခ်ိန္မွသာအသားကင္ရန္ျပင္ဆင္ပါ။အသားကင္ရန္လ်ွပ္စစ္အိုးသို႔မဟုတ္သံေအာက္ေျခထူအိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီလူထားပါ။

6.အိုးပူလာပါကအသားကင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါႁပီ။ေရခဲေသတၱာတြင္ႏွပ္ထားေသာအသားကိုတခ်ပ္ဆီယူၿပီးအိုးအပူေပၚတြင္တဖက္ကိုတမိနစ္ခန္႔ကင္ၿပီးပန္းကန္တြင္ထဲ့ပါ။ၿပီးလွ်င္အိုးကိုဆီအနည္းငယ္လူးေပးၿပီးကုန္သည္ထိဆက္ကင္သြားပါ။

7.အားလံုးၿပီးလ်ွင္အေပၚမွႏွမ္းအနည္းငယ္ျဖဴးေပးကာကင္မ္ခ်ီျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။

❀အသားကင္ကိုအက်က္လြန္ေအာင္မကင္ရပါ။အက်က္လြန္ပါကေျခာက္ေသြ႔ၿပီးအသား၏အခ်ိဳအရသာမ်ားမက်န္ျဖစ္ၿပီးနူးည့ံမႈမ႐ွိဘဲသားေရကဲ့သို႔ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။

.........

Sofia

No comments:

Post a Comment