Thursday, December 13, 2018

ႏြားေျခေထာက္စတူး


Cow Foot Stew

ႏြားေျခေထာက္စတူးခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ႏြားေျခေထာက္အစားမိမိႏွစ္သက္ရာအ ႐ိုးအသားေျခေထာက္ကိုအစားထိုးခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

*********

ႏြားေျခေထာက္ - တစ္ေခ်ာင္း (တကီလိုခြဲ)

ၾကက္သြန္နီ - ဆယ္လံုး

ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ငါးလံုး

ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း

င႐ုတ္သီးေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္

နႏြင္း - အနည္းငယ္

ဆား - တစ္ဇြန္း

ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း

မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ - ၃ဇြန္း

နံနံပင္ - အနည္းငယ္

ဆီ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

***********

1.ႏြားေျခေထာက္ကိုေစ်းမွသန္႔စင္ၿပီးသားဝယ္ယူၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။

2.ၾကက္သြန္နီဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္သီးေျခာက္ေရစိမ္ၿပီးေရာႀကိတ္ထားပါ။

3.ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးႀကိတ္ထားသည္တို႔ကိုဆီသပ္ပါ။နႏြင္းထည့္ပါ။

4.ဆီျပန္ၿပီးလံုးလာပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ေရေဆးသန္႔စင္ထားေသာေျခေထာက္႐ိုးထည့္ပါ။

5.ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ႏွင့္မန္က်ည္းမွည့္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာေရခမ္းသည္ထိခ်က္ပါ။

6.လံုးရည္ခမ္းပါကေရကိုအနည္းငယ္ဆီလိုသေလာက္ထည့္ေပးၿပီးေျခေထာက္႐ိုးႏူးအိသည္ထိခ်က္ေပးပါ။

7.ဆီျပန္ၿပီးႏူးအိပါကလိုသလိုအပ်စ္အၾကဲျပဳျပင္ကာအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးနံနံပင္အုပ္ပါ။

အခ်ဥ္သုပ္ႏွင့္တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

..........

Sofia

No comments:

Post a Comment