ထူးဆန္းတဲ့ဟင္းမဟုတ္ေပမဲ့အလြမ္းေျပဟင္းတခြက္မို႔တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။တေန႔ကတည္ထားတဲ့ရွမ္းခ်ဥ္ေလးနဲ႔ပိန္းဥဟင္းခ်ိဳခ်က္ထားတာပါ။ခ်က္ေနရင္းကဇာတိေျမေလးကိုသတိရလိုက္တာ :)
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပိန္းဥ - ၁ကီလို
ရွမ္းခ်ဥ္ - တပန္းကန္လံုး
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ငရုပ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁) ပိန္းဥကိုအခြံသင္ပါ ေရမထိပါေစနဲ႔ ။
(၂) လိုသလိုအတံုးတံုးၿပီးခ်က္မည့္အိုးတြင္ထည့္ၿပီးေရတခ်က္ေလာင္းေဆးၿပီးလွ်င္ေရျမဳတ္ေအာင္ထည့္ၿပီးတည္ပါ။
(၃)ထြက္လာေသာအျမဳပ္မ်ားကိုခပ္ထုတ္ေပးၿပီးအရသာျဖည့္စြက္ပါ။
(၄)ပိန္းဥႏူးလာပါကရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္ထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ၿပီးနံနံပင္အုပ္ကာ၊အစပ္စားလိုပါကငရုပ္သီးစိမ္းရိုက္ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment