Thursday, December 13, 2018

ၾကက္ကင္


Roast Chicken

ၾကက္ကင္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးအရသာအမ်ိဳးမ်ိဳးကင္ၾကတဲ့အထဲကၾကက္ဆီထမင္းနဲ႔တြဲေရာင္းေလ့႐ွိတဲ့ၾကက္ကင္ပံုစံေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

********

ၾကက္ - ၁.၅ ကီလို

ဂ်င္းေထာင္းအရည္ - တဇြန္း စားပြဲဇြန္း

ပဲငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း

ပ်ားရည္ - ၂ဇြန္း

ဆား - ဇြန္းတဝက္

င႐ုတ္ေကာင္းျဖဴ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း

တ႐ုတ္ငါးမ်ိဳးမဆလာ - တဇြန္း လၻက္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

***********

(၁)ၾကက္တစ္ေကာင္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ေရစစ္ထားၿပီးေသာၾကက္ကိုမီးဖိုေခ်ာင္သံုးတစ္႐ွဴးစကၠဴျဖင့္ေရေျခာက္ေအာင္သုတ္ေပးပါ။

(၂)က်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။

(၃)ေရေျခာက္ေအာင္သုတ္ထားေသာၾကက္ကိုေရာစပ္ထားေသာေဆာ့စ္ျဖင့္အတြင္းအျပင္တကိုယ္လံုးအႏွံ႔လူးေပးပါ။

(၄)ေဆာ့စ္ျဖင့္လူးၿပီးေသာၾကက္ကိုပလပ္စတစ္ျဖင့္ဖံုးအုပ္ကာေရခဲေသတၱာတြင္တညသို႔မဟုတ္၃နာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။

(၅)ovenကို၂၀၀ဒီဂရီျဖင့္အပူေပးထားပါ။အသင့္ျဖစ္ပါကႏွပ္ထားၿပီးေသာၾကက္ကိုဘမ္းတခုတြင္ထည့္ၿပီးမိနစ္၂၀ခန္႔ကင္ေပးပါ။

(၆)မိနစ္၂၀ျပည့္ပါကovenအပူ႐ွိန္ကို၁၇၀ဒီဂရီထိေလ်ာ့ခ်ၿပီးမိနစ္၃၀မွ၄၀ထိကင္ေပးပါ။

(၇)ကင္ေနစဥ္တြင္မၾကာခဏလက္က်န္ေဆာ့ျဖင့့္လူးေပးႏိုင္သည္။

(၈)ၾကက္သားက်က္မက်က္ကိုၾကက္၏ေပါင္အရင္းပိုင္းကိုအခြၽန္တခုုျဖင့္ထိုးၾကည့္ပါ။ထြက္လာေသာအရည္ၾကည္ေနလ်ွင္ၾကက္သားက်က္ပါႁပီ။

(၉)အျပင္ဘက္အေရခြံမွာလည္းအေရာင္ရၿပီးႂကြပ္သည့္အေနအထားျဖစ္လ်ွင္ထုတ္ယူအေအးခံၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးနွစ္သက္ရာထမင္း၊ေဆာ့စ္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္း သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

❀ၾကက္အေကာင္ႀကီးလြန္းပါၾကက္ကိုေက်ာဘက္မွခြဲေပးၿပီးျဖန္႔ၿပီးကင္ေပးႏိုင္ပါသည္

.........

Sofia

No comments:

Post a Comment