Grilled Beef
အသားကင္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျဖင့္ျပဳလုပ္ၾကၿပီးဒီနည္းေလးကေတာ့ျပဳလုပ္၇လြယ္ကူၿပီးစား၇တာလည္းအ၇သာ႐ွိပါတယ္။အသားကင္ျပဳလုပ္၇န္ႏူးညံ့ေသာမိုးခိုသားျဖစ္၇ပါမယ္။တြဲဖက္စားသံုး၇န္မန္က်ည္းသီးေဆာ့ကိုႀကိဳတင္ျပဳလုပ္ထားပါ။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
မိုးခိုသား - ၂၀၀ ဂ၇မ္
ယိုးဒယားပဲငံျပာ၇ည္အၾကည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ခ႐ုဆီ - တစ္ဇြန္း
ႏွမ္းဆီေမြး - အနည္းငယ္
င႐ုပ္ေကာင္း -အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ သၾကား - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)မိုးခိုသားကိုအကြင္းလိုက္ခပ္ထူထူလွီးၿပီးဓားျပားျဖင့္အနည္းငယ္၇ိုက္ကာျပန္႔ေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။
(၂)ပါဝင္ေသာဟင္းစပ္ပစၥည္းမ်ားထည့္ကာနယ္ၿပီး၅မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
(၃)မီးေသြးဖိုတြင္ကင္လိုပါကဇကာညပ္တြင္ညႇပ္ၿပီးမီးျပင္ျဖင့္ကင္ပါ။အိုးမကပ္ေသာဒယ္သို႔griller တြင္ကင္လိုပါကတဖက္ကိုတစ္မိနစ္ခန္႔ကင္ပါ။ေျခာက္သြားလ်ွင္မာၿပီးအခ်ိဳမ်ားေလ်ာ့သြားတတ္ပါတယ္
(၄)ကင္ၿပီးေသာအသားကိုခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးမန္က်ည္းေဆာ့စ္ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
မန္က်ည္းေဆာ့စ္ျပဳလုပ္နည္း
****************
အိုးတခုတြင္ထန္းလ်က္သံုးလံုးခန္႔ထည့္ၿပီးေ၇အနည္းငယ္ျဖင့့္က်ိဳပါ။အမိႈက္မ်ားစစ္ထုတ္ၿပီးေ၇ေဖ်ာ္ထားေသာမန္က်ည္းမွည့္ထည့္က်ိဳပါ။ဆားထည့္ပါ။င၇ုပ္သီးအေလွာ္မႈန္႔ထည့္ပါ။အ၇သာခ်ိဳခ်ဥ္စပ္၇ပါကမီးဖိုမွခ်ကာအေအးခံထားၿပီးသံုးေဆာင္မည့္အခ်ိန္တြင္႐ွမ္းနံနံပါးပါးလွီးထည့္ကာယိုးဒယားဆန္ေလွာ္မႈန္႔ျဖဴးၿပီးအသားကင္ႏွင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment