***********************************
ၾကက္သြန္ျဖဴ,နီ,င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ကို ဆီသတ္ပါ။(ရြလာရင္)
အရသာနယ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကို ထည့္လံုးပါ။
ေရေႏြးပူပူကို ၾကက္သားျမဳပ္ေအာင္ထည့္ပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။( ႏူးရင္ )
လွီးျဖတ္ထားေသာ ဗူးသီးႏုႏုကိုထည့္ပီး ဗူးသီးႏူးခါနီးရင္
ရွမ္းနံနံ,စပါးလင္,ဂ်င္းေထာင္း, င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။
ဗူးသီးေလးေတြ ႏူးရင္ေတာ့ ပင္စိမ္းအုပ္၍ အိုးခ်စားသံုးႏိုင္ပါပီ။
______________________________________________________
👉 ႐ိုး႐ိုး ၾကက္သားကာလသား အခ်ိဳခ်က္
**************************************
ၾကက္သြန္ျဖဴ,နီ,င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ကို ဆီသတ္ပါ။(ရြလာရင္)
အရသာနယ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကို ထည့္လံုးပါ။
ေရေႏြးပူပူကို ၾကက္သားျမဳပ္ေအာင္ထည့္ပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။( ႏူးရင္ )
လွီးျဖတ္ထားေသာ ဗူးသီးႏုႏုကို ထည့္ပါ။
ဗူးသီးေလးေတြ ႏူးလာရင္ ၾကက္သားကာလသားခ်က္ရပါၿပီ။
မိမိႏွစ္သက္တဲ့နည္းနဲ႔ ခ်က္စားႏိုင္ပါတယ္။
______________________________________________________
ျပင္ဆင္ထားရန္
**************
ျမန္မာ ၾကက္ႏု တစ္ေကာင္ကိုခုတ္ပီး
ဆား,သၾကား,ဟင္းခပ္မႈန္႔,နႏြင္း,ငံျပာရည္နယ္ထားပါ။
ဗူးသီး ႏုႏုကိုတံုးထားပါ။
______________________________________________________
ၾကက္သားကာလသားခ်က္က
င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔မ်ားပီး ဆီမ်ားရင္ အီစပ္စပ္ျဖတ္တတ္ပါတယ္။
ေပါ့ေပါ့ ခ်ိဳခ်ိဳေလးသာေကာင္းတာမို႔
ဆီေလွ်ာ့ထည့္ပါ။
င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ ေလွ်ာ့ထည့္ပါ။
ဗူးသီး အစိမ္းေရာင္ေလး မပ်က္ခ်င္ရင္
ဟင္းရည္ ဗြမ္းဗြမ္းဆူေနတုန္းမွာ ဗူးသီးထည့္ပါ။
ဗူးသီးထည့္ပီးရင္ အဖံုးမအုပ္ရပါ။
ၾကက္သားကာလသားခ်က္ ကို
ငါးပိေထာင္း, သရက္ကင္းနဲ႔စားရင္ အရမ္းလိုက္ဖက္သလို
မရမ္းသီးငါးပိေထာင္းနဲ႔စားလည္း လိုက္ဖက္ပါတယ္။
______________________________________________________
ပဲခူးေဒၚေထြးရီ
No comments:
Post a Comment