Tuesday, December 11, 2018

ျကက္သား ကာလသားခ်က္နည္း

***********************************

ၾကက္သြန္ျဖဴ,နီ,င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ကို ဆီသတ္ပါ။(ရြလာရင္)

အရသာနယ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကို ထည့္လံုးပါ။

ေရေႏြးပူပူကို ၾကက္သားျမဳပ္ေအာင္ထည့္ပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။( ႏူးရင္ )

လွီးျဖတ္ထားေသာ ဗူးသီးႏုႏုကိုထည့္ပီး ဗူးသီးႏူးခါနီးရင္

ရွမ္းနံနံ,စပါးလင္,ဂ်င္းေထာင္း, င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။

ဗူးသီးေလးေတြ ႏူးရင္ေတာ့ ပင္စိမ္းအုပ္၍ အိုးခ်စားသံုးႏိုင္ပါပီ။


______________________________________________________


👉 ႐ိုး႐ိုး ၾကက္သားကာလသား အခ်ိဳခ်က္

**************************************

ၾကက္သြန္ျဖဴ,နီ,င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ကို ဆီသတ္ပါ။(ရြလာရင္)

အရသာနယ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကို ထည့္လံုးပါ။

ေရေႏြးပူပူကို ၾကက္သားျမဳပ္ေအာင္ထည့္ပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။( ႏူးရင္ )

လွီးျဖတ္ထားေသာ ဗူးသီးႏုႏုကို ထည့္ပါ။

ဗူးသီးေလးေတြ ႏူးလာရင္ ၾကက္သားကာလသားခ်က္ရပါၿပီ။


မိမိႏွစ္သက္တဲ့နည္းနဲ႔ ခ်က္စားႏိုင္ပါတယ္။


______________________________________________________


ျပင္ဆင္ထားရန္

**************

ျမန္မာ ၾကက္ႏု တစ္ေကာင္ကိုခုတ္ပီး 

ဆား,သၾကား,ဟင္းခပ္မႈန္႔,နႏြင္း,ငံျပာရည္နယ္ထားပါ။


ဗူးသီး ႏုႏုကိုတံုးထားပါ။


______________________________________________________


ၾကက္သားကာလသားခ်က္က

င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔မ်ားပီး ဆီမ်ားရင္ အီစပ္စပ္ျဖတ္တတ္ပါတယ္။

ေပါ့ေပါ့ ခ်ိဳခ်ိဳေလးသာေကာင္းတာမို႔

ဆီေလွ်ာ့ထည့္ပါ။

င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ ေလွ်ာ့ထည့္ပါ။


ဗူးသီး အစိမ္းေရာင္ေလး မပ်က္ခ်င္ရင္

ဟင္းရည္ ဗြမ္းဗြမ္းဆူေနတုန္းမွာ ဗူးသီးထည့္ပါ။

ဗူးသီးထည့္ပီးရင္ အဖံုးမအုပ္ရပါ။


ၾကက္သားကာလသားခ်က္ ကို

ငါးပိေထာင္း, သရက္ကင္းနဲ႔စားရင္ အရမ္းလိုက္ဖက္သလို

မရမ္းသီးငါးပိေထာင္းနဲ႔စားလည္း လိုက္ဖက္ပါတယ္။


______________________________________________________


ပဲခူးေဒၚေထြးရီ

No comments:

Post a Comment