ရဲယိုရြက္ငါးခူစင္းေကာဟင္းေလးကငါးဟင္းႏွစ္သက္သူမ်ားအဖို႔အလြန္ထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ပံုမွန္အားျဖင့္ငါးခူကိုသိပ္စားေလ့မ႐ွိေပမဲ့ခုလိုေလးစင္းေကာကိုဟင္းခပ္အေမြးအႀကိဳင္ႏိုင္ႏိုင္နဲ႔ခ်က္စားတာေတာ့ႏွစ္သက္မိပါတယ္။အသားႏြင္ၿပီးသားမို႔အ႐ိုးလည္းမႏြင္ရဘူးေပါ့ေနာ္..ရဲယိုုရြက္မထည့္ဘဲငါးခူစင္းေကာသီးသန္႔လည္းခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ငါးခူ - ၂၀၀ ဂရမ္ တေကာင္ ၁၅က်ပ္သားခန္႔
ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
နႏြင္းအနည္းငယ္
ဆား - ဇြန္းတစ္ဝက္ လၻက္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ရဲယိုရြက္ႏုႏု - ၃ရြက္
႐ွမ္းနံနံ - ႏွစ္ပင္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ပင္စိမ္း - အနည္းငယ္
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ဆီ -အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဦးစြာငါးခူကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေက်ာမွခြဲပီးအသားလႊာထားပါ။ေစ်းတြင္ဝယ္ယူၿပီးလည္းအသားႏြင္ခိုင္းႏိုင္ပါတယ္။
2.ငါးခူအသားလႊာကိုပါးပါးလွီးၿပီးဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ျဖင့္နယ္ထားပါ။
3.ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္ထားပါ။ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားပါ။
4.ခ်က္မည့္အိုးတြင္ဆီထည့္အပူေပးၿပီးၾကက္သြန္နီဆီသပ္ပါ။နႏြင္းထည့္ပါ။ၾကက္သြန္အေရာင္ေျပာင္းၿပီးႏြမ္းလာပါကဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။
5.ဆီသပ္န႔ံေမြးလာပါကအရသာနယ္ထားေသာငါးခူအသားကိုထည့္ပါ။ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးဟင္းအႏွစ္က်ေအာက္ခ်က္ပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးလိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ပါ။
6.ရဲယိုရြက္ေသးေသးစိတ္ထည့္ပါ။လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။င႐ုတ္သီးစိမ္းကို႐ိုက္ၿပီးထည့္ပါ။
7.မီးဖိုမွခ်ခါနီးတြင္႐ွမ္းနံနံပင္စိမ္းနံနံပင္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာအရည္စပ္စပ္ျဖင့္ဖိုမွခ်ကာတည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia
No comments:
Post a Comment