Thursday, December 13, 2018

ပုဇြန္ခ်ဥ္


ပါဝင္ပစၥည္း

*******

ပုဇြန္ - ၂၀၀ ဂရမ္

ထမင္းခ်က္ၿပီးသား - ၄၀၀ ဂရမ္

ဆား - လၻက္ဇြန္း တဝက္

ယမ္းစိမ္း - လၻက္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (optional)

(ပရေဆးဆိုင္မ်ားတြင္ရႏိုင္ပါတယ္)

ငွက္ေပ်ာဖက္ - ထုပ္ရန္

ေလလံုေသာဘူးသို႔မဟုတ္ပုလင္းကိုလည္းအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း

***********

1.ပုဇြန္စိတ္ကိုေခါင္းျဖတ္အခြံခြာသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။

2.ထမင္းကိုခပ္မာမာခ်က္ထားပါ။ဆန္နီကိုအသံုးျပဳ ထားပါတယ္။

3.ပုဇြန္ကိုပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးဆားထည့္ၿပီးနယ္ကာ၁၅မိနစ္ခန္႔ထားကာထြက္လာေသာေရကိုစစ္ထုတ္ပစ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ယမ္းစိမ္းထည့္ကာသမေအာ င္နယ္ေပးပါ။

4.ယမ္းစိမ္းအားလံုးေပ်ာ္သြားပါကအသင့္ခ်က္ထားေသာထမင္းကိုထည့္ၿပီးနယ္ေပးပါ။

5.အားလံုးသမေအာင္နယ္ကာပလပ္စတစ္တထပ္ခံၿပီးထုတ္ပါ။ပလပ္စတစ္ကိုအပ္ျဖင့္အေပါက္ေလး မ်ားေဖာက္ေပးၿပီးမီးျပၿပီးသန္႔စင္ထားေသာငွက္ေပ်ာဖက္တြင္ထည့္ကာေသခ်ာက်စ္ေနေအာင္စည္းေပးပါ။

6.အားလံုးျပဳလုပ္ၿပီးပါကဇကာတခုတြင္ထည့္ၿပီးအေပၚမွအေလးျဖင့္ဖိေပးထားပါ။ပူေႏြးေသာေနရာ တြင္၂ရက္မွ၃႐က္ထိထားပါ။ရာသီဥတုေအးပါက ရက္အနည္းငယ္ပိုၾကာပါတယ္။

7.ပုဇြန္ခ်ဥ္ခ်ဥ္ပါကဖက္မ်ားကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးလိုသလိုလွီးကာၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊င႐ုတ္သီးေၾကာ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴနံနံပင္တို႔႔ျဖင့့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္သလိုၾကက္သြန္ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ျဖင့္လည္းခ်က္စားႏိုင္ပါတယ္။

❀မာက်စ္က်စ္ျဖစ္ေအာင္အေလးနဲ႔ဖိေပးထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ဘူးသို႔မဟုတ္ပုလင္းတြင္လည္းထည့္ ၿပီးခ်ဥ္ႏိုင္ပါတယ္။

❀ယမ္းစိမ္းကိုမထည့္လိုပါကမထည့္ဘဲျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။

...........

Sofia

No comments:

Post a Comment