Egg Plant Roll
ခ၇မ္းသီးဟင္းကိုပံုစံတမ်ိဳးေျပာင္းၿပီးလုပ္စားရအာင္ေနာ္။ခ၇မ္းသီးအိုးကပ္အစာသြပ္လုပ္စား၇တာ႐ိုးေနသူေတြအတြက္အဆင္ေျပေစမဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။အ၇သာလည္း႐ွိ၊အသစ္အဆန္းေလးလည္းျဖစ္၊လွလွပပနဲ႔တည္ခင္းႏိုင္မဲ့ဟင္းတခြက္ကိုအိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ခရမ္းသီးလိပ္အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********************
ၾကက္သား - ၃၀၀ ဂရမ္
ခရမ္းသီးႀကီးႀကီး - တစ္လံုး
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ေကာ္မႈန္႔ - စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
င၇ုပ္ေကာင္းျဖဴ - လၻက္ဇြန္း တစ္ဝက္
ၾကက္ဥႏွစ္ - တစ္လံုး
(၁)ခ၇မ္းသီးကိုအ႐ွည္လိုက္ပါးပါးလွီးၿပီးဆီႏွင့္ဆားအနည္းငယ္ျဖဴးကာအိုးကင္းကပ္အပူေပးပါ။ေပ်ာ့၇ံုအေ၇ာင္၇၇ံုေလးသာကင္ပါ။က်က္သြားပါကလိပ္၍မ၇ပါ။
(၂)ၾကက္သားကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးပါဝင္ပစၥည္းမ်ားျဖင့္နယ္ထားပါ။
(၃)အပူေပးၿပီးေပ်ာ့ေအာင္လုပ္ထားေသာခ၇မ္းသီးကိုအ႐ွည္လိုက္ျဖန္႔ၿပီးၾကက္သားတဇြန္းကိုအစြန္းဘက္နားတြင္တင္ၿပီးေသခ်ာလိပ္ေပးပါ။
(၄)အားလံုးလိပ္ၿပီးပါကပန္းကန္တခုတြင္အဆင္သင့္ထည့္ၿပီးဟင္းအႏွစ္ခ်က္၇န္ျပင္ဆင္ပါ့မယ္။
ဟင္းခ်က္ရန္အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
************************
ခရမ္းသီးၾကက္သားလိပ္ - ၁၅လိပ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ခ၇မ္းခ်ဥ္သီး - ၃လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း
အေ၇ာင္တင္ - အနည္းငယ္
ဆား -လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - စားပြဲတင္တစ္ဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္မိတ္ -အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နၫ္း
*************
(၁)ၾကက္သြန္နီ၊ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္ထားပါ။
(၂)အဆင္သင့္ျဖစ္ပါကအိုးထည္းတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီျဖဴဆီသပ္ကာအေ၇ာင္တင္အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးခ၇မ္းခ်ဥ္သီးထည့္ခ်က္ပါ။
(၃)ဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးဆီျပန္လာသည္ထိခ်က္ေပးပါ။
(၄)ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္က်ပါကအ၇သာအေပါ့အငံျမည္းကာအသင့္ျပဳလုပ္ထားေသာခရမ္းသီးလိပ္မ်ားကိုအိုးထည္းတြင္စီထည့္ပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွွင္ခ၇မ္းသီးလိပ္ျမဳပ္၇ံုေလာက္ေ၇ထည့္ႁပီးအဖံုးအုပ္ကာၾကက္သားက်က္ေအာင္၅မိနစ္ခန္႔တည္ေပးပါ။ေအာက္ေျခဘက္မကပ္ေစ၇န္အိုးကိုအနည္းငယ္လႈပ္ေပးပါ။
(၆)ဟင္းအႏွစ္က်ၿပီးၾကက္သားက်က္ပါကပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးၾကက္သြန္မိတ္အနည္းငယ္ျဖင့္အလွဆင္ကာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
Sofia
No comments:
Post a Comment