သေဘၤာသီးသုပ္ကိုျမန္မာသုပ္ရခိ္ုင္သုပ္ဆိုၿပီးအစားမ်ားၾကပါတယ္။ဒီတခါ႐ိုး႐ွင္းၿပီးအရသာထူးတဲ့႐ွမ္းသေဘၤာသီးသုပ္ေလးကိုမ်ွေဝေပးခ်င္ပါတယ္။ဆိုဖီယာလည္း႐ွမ္းျပည္သူျဖစ္ေပမဲ့လို႔ျမန္မာသုပ္ကိုသာစားဖူးခဲ့တာပါ။ၿပီးခဲ့တဲ့တေခါက္ေတာင္ပိုင္းအလည္သြားရင္းေနာင္မြန္ကေယာင္းမက႐ွမ္းသေဘၤာသီးသုပ္ေရာင္းတဲ့ဆိုင္ေခၚသြားၿပီးေသခ်ာေျပာျပသင္ေပးခဲ့တဲ့႐ွမ္း႐ိုးရာသေဘၤာသီးသုပ္ေလးပါ။ထူးထူးျခားျခားေလးမို႔သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တလံုး
အာလူးျပဳတ္ - ၃၀၀ ဂရမ္
ပဲၾကား - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တခြက္
ေျမပဲေထာင္း - တစ္ပန္းကန္
႐ွမ္းႏွမ္းမဲလံုးေထာင္း - တစ္ပန္းကန္
ပဲမႈန္႔အက်က္ - တစ္ပန္းကန္
႐ွမ္းပဲပုတ္အမႈန္႔ - ၃ခ်ပ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ နီအေရာင္တင္ဆီ - တစ္ပန္းကန္
မန္က်ည္းမွည့္ရည္ - တစ္ပန္းကန္
င႐ုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႔ - လိုသေလာက္
ဆား - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဦးစြာသေဘၤာသီးစိမ္းကိုုျခစ္ၿပီးေရေဆးကာေရညစ္ထားပါ။အာလူးျပဳတ္ထားပါ။ပဲၾကားကိုျပဳတ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီျဖဴကိုပါးပါးလွီးၿပီးအေရာင္တင္နႏြင္းဆီခ်က္ထားပါ။ေျမပဲ၊ႏွမ္းတို႔ကိုေလွာ္ၿပီးေထာင္း ထားပါ။မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္တိုက္ထားပါ။႐ွမ္းပဲပုတ္ကိုမီးကင္ၿပီးေထာင္းထားပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကပန္းကန္တခုတြင္သေ ဘာၤာသီးတပြဲစာထည့္ပါ။အာလူးျပဳတ္တလံုးအခြံ သင္ထည့္ပါ။ပဲၾကားျပဳတ္ထားသည္ကို၂ဇြန္းခန္႔ ထည့္ပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ဆားမန္က်ည္းမွည့္ရည္ပဲမုႈန့္႔အေရာင္ဆီေျမပဲေထာင္းႏွမ္းေထာင္းင႐ုတ္သီးမႈန္႔တို႔ကိုတဇြန္းဆီထည့့္ၿပီးအာလူးႏွင့့္ပဲအနည္းငယ္ေၾကေအာင္ဖိေခ်ၿပီးနယ္ေပးပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီး တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
.........
Sofia
No comments:
Post a Comment