Thursday, December 13, 2018

႐ွမ္းသေဘၤာသီးသုပ္


 သေဘၤာသီးသုပ္ကိုျမန္မာသုပ္ရခိ္ုင္သုပ္ဆိုၿပီးအစားမ်ားၾကပါတယ္။ဒီတခါ႐ိုး႐ွင္းၿပီးအရသာထူးတဲ့႐ွမ္းသေဘၤာသီးသုပ္ေလးကိုမ်ွေဝေပးခ်င္ပါတယ္။ဆိုဖီယာလည္း႐ွမ္းျပည္သူျဖစ္ေပမဲ့လို႔ျမန္မာသုပ္ကိုသာစားဖူးခဲ့တာပါ။ၿပီးခဲ့တဲ့တေခါက္ေတာင္ပိုင္းအလည္သြားရင္းေနာင္မြန္ကေယာင္းမက႐ွမ္းသေဘၤာသီးသုပ္ေရာင္းတဲ့ဆိုင္ေခၚသြားၿပီးေသခ်ာေျပာျပသင္ေပးခဲ့တဲ့႐ွမ္း႐ိုးရာသေဘၤာသီးသုပ္ေလးပါ။ထူးထူးျခားျခားေလးမို႔သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

*********

သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တလံုး

အာလူးျပဳတ္ - ၃၀၀ ဂရမ္

ပဲၾကား - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တခြက္

ေျမပဲေထာင္း - တစ္ပန္းကန္

႐ွမ္းႏွမ္းမဲလံုးေထာင္း - တစ္ပန္းကန္

ပဲမႈန္႔အက်က္ - တစ္ပန္းကန္

႐ွမ္းပဲပုတ္အမႈန္႔ - ၃ခ်ပ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ နီအေရာင္တင္ဆီ - တစ္ပန္းကန္

မန္က်ည္းမွည့္ရည္ - တစ္ပန္းကန္

င႐ုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႔ - လိုသေလာက္

ဆား - လိုသေလာက္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

***********

(၁)ဦးစြာသေဘၤာသီးစိမ္းကိုုျခစ္ၿပီးေရေဆးကာေရညစ္ထားပါ။အာလူးျပဳတ္ထားပါ။ပဲၾကားကိုျပဳတ္ထားပါ။

(၂)ၾကက္သြန္နီျဖဴကိုပါးပါးလွီးၿပီးအေရာင္တင္နႏြင္းဆီခ်က္ထားပါ။ေျမပဲ၊ႏွမ္းတို႔ကိုေလွာ္ၿပီးေထာင္း ထားပါ။မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္တိုက္ထားပါ။႐ွမ္းပဲပုတ္ကိုမီးကင္ၿပီးေထာင္းထားပါ။

(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကပန္းကန္တခုတြင္သေ ဘာၤာသီးတပြဲစာထည့္ပါ။အာလူးျပဳတ္တလံုးအခြံ သင္ထည့္ပါ။ပဲၾကားျပဳတ္ထားသည္ကို၂ဇြန္းခန္႔ ထည့္ပါ။

(၄)ၿပီးလ်ွင္ဆားမန္က်ည္းမွည့္ရည္ပဲမုႈန့္႔အေရာင္ဆီေျမပဲေထာင္းႏွမ္းေထာင္းင႐ုတ္သီးမႈန္႔တို႔ကိုတဇြန္းဆီထည့့္ၿပီးအာလူးႏွင့့္ပဲအနည္းငယ္ေၾကေအာင္ဖိေခ်ၿပီးနယ္ေပးပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီး တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

.........

Sofia

No comments:

Post a Comment