Tuesday, December 11, 2018

ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္

ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ရိုးရွင္းတဲ့ရွမ္းရိုးရာနည္းေလးနဲ႔ပဲေဝမွ်လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

***********


ရွမ္းဆန္........................၄ဗူး (ႏို႔ဆီဗူး )

ခရမ္းခ်ဥ္သီး(ကိုင္းသီး) ....၃၀ က်ပ္သား

အာလူး....................... ၂၀ က်ပ္သား

ရွမ္းပဲပုပ္ၿပား...................၆ခ်ပ္

ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္႔..........သင့္ရုံ


တြဲဖက္စားရန္

*********

ၾကက္သြန္ၿဖဴ ...........၁၀ တက္ 


ေထာင္းၿပီးနႏြင္းမွဳန္႔ႏွင့္ဆီသတ္ထားရန္။

ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္ေၾကာ္

ဂ်ဴးၿမစ္ ၊ ဆလတ္ရြက္

ေၿမပဲေၾကာ္

တို႔ပာူးေၾကာ္( သို႔) တို႔ဟူးေၿခာက္ေၾကာ္

ဟင္းခ်ိဳရည္တစ္မ်ိဳး


ပထမဆုံးထမင္းကို အေနေတာ္ၿဖစ္ေအာင္

ခ်က္ၿပီးအေအးခံထားပါ။


အားလူးကိုၿပဳတ္၊ အခြံခြာၿပီးပါးပါး(သို႔) ေၾက

ေအာင္လွီးထားပါ။


ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို နႏြင္းမွဳန္႔ အေရာင္တင္ထည့္

ၿပီးေရပါသည္ဆိုရုံေလာက္ေလးနဲ့ၿပဳတ္ၿပီးဆန္ခါတစ္ခုႏွင့္အႏွစ္တိုက္ယူထားပါ။


ရွမ္းပဲပုတ္ၿပားကို မီးေအးေအး(သို႔)

ေပါင္မုန္႔ကင္တဲ့စက္မွာအနိမ့္ဆုံးအပူခ်ိန္နဲ႔မီးဖုတ္ၿပီးမွဳန္႔ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။


ဒါေတြအားလုံးအဆင္သင့္လည္းၿဖစ္၊ တြဲဖက္စားသုံးမယ့္အရာေတြလည္းအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ထမင္းခ်ဥ္နယ္လို႔ရပါၿပီ။


ဇလုံၾကီးၾကီးတစ္ခုမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးကို ေရာထည့္ၿပီး ဆား၊ပာင္းခတ္မွဳန္႔အနည္းငယ္တို႔ႏွင့္အရသာၿဖည့္ၿပီးႏွံ႔ေနေအာင္နယ္

ေပးပါ။


ကေလးလက္သီးဆုပ္အရြယ္ေလးမ်ားလုံးၿပီးမသိမသာၿပန္ဖိေပးၿပီးငွက္ေပ်ာဖက္ခင္းထားတဲ့ပန္းကန္ထဲမွာထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ၿဖဴ ဆီခ်က္

ေလးဆမ္းကာတြဲဖက္ပစၥည္းမ်ားႏွင့္အတူသုံးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။


တကယ္ေတာ့ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္လို႔ဆိုၾကေပမယ့္အခ်ဥ္လြန္ကဲေနတဲ့အရသာမ်ိဳးေတာ့မပာုတ္လွပါဘူး။


မွတ္ခ်က္။

ငါးၾကိဳက္တတ္သူမ်ား ငါးၾကင္း(သို႔)ငါးရံ႕ကိုၿပဳတ္ၿပီးအသားႏႊင္ကာေရာထည့္ၿပီးနယ္ႏိူင္ပါတယ္။

Crd ဟင္​းခ်က္​​​နည္​းမ်ား

No comments:

Post a Comment