ထမင္းျဖဴ..................... ၁ပန္းကန္
ၾကက္သား/ဝက္သား.....အနည္းငယ္
ဝက္သားခ်ဥ္အေတာင့္ေသး..တဝက္ခန္႔
ၾကက္ဥ.......................၁လုံး
င႐ုတ္သီးစိမ္းနီ..............၂ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီ...................၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္ၿဖဴ..................၂တက္
ကုဆိုင္ၿမိတ္...................၅ပင္ခန္႔
ဝက္သား(သို႔)ၾကက္သားကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။
ၾကက္ဥတစ္လုံးကိုေၾကေအာင္ေခါက္ထားပါ။
ဝက္သားခ်ဥ္ကိုပါးပါးလွီးၿပီးေျခထားပါ။
ၾကက္သြန္နီက္ုပါးပါးလွီးၿပီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုဓားျပား႐ိုက္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။
င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုထက္ျခမ္းခြဲလွီးၿပီးကုဆိုင္ၿမိတ္ကိုတလက္မအရြယ္လွီးျဖတ္ပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးၾကက္ဥကိုမြသြားေအာင္ေၾကာ္ပါ။
အသားထည့္ေၾကာ္ပါ။အသားတဝက္ေလာက္က်က္ၿပီဆိုရင္ဝက္သားခ်ဥ္ေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ေၾကာ္ပါ။
ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ထမင္းထည့္ေၾကာ္ပါ။
ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ခရုဆီ၊ဟင္းခတ္မွဳန္႔၊ၾကက္သားမွဳန္႔တို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ။
ထမင္းကိုမီးရိွန္ေအးေအးမွာက်ေနေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။
ေနာက္ဆုံးမွင႐ုတ္သီးခဲြျခမ္းႏွင့္ကုဆိုင္ရြက္ေလးေတြထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚမွခ်ပါ။
ပါးပါးလွီးထားေသာသခြားသီးေလးမ်ားျဖင့္အလွဆင္ေပးပါ။
Crd ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment