Tuesday, December 11, 2018

ဝက္သားခ်ဥ္ထမင္းေၾကာ္

ထမင္းျဖဴ..................... ၁ပန္းကန္

ၾကက္သား/ဝက္သား.....အနည္းငယ္

ဝက္သားခ်ဥ္အေတာင့္ေသး..တဝက္ခန္႔

ၾကက္ဥ.......................၁လုံး

င႐ုတ္သီးစိမ္းနီ..............၂ေတာင့္

ၾကက္သြန္နီ...................၁ျခမ္း

ၾကက္သြန္ၿဖဴ..................၂တက္

ကုဆိုင္ၿမိတ္...................၅ပင္ခန္႔


ဝက္သား(သို႔)ၾကက္သားကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။


ၾကက္ဥတစ္လုံးကိုေၾကေအာင္ေခါက္ထားပါ။


ဝက္သားခ်ဥ္ကိုပါးပါးလွီးၿပီးေျခထားပါ။


ၾကက္သြန္နီက္ုပါးပါးလွီးၿပီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုဓားျပား႐ိုက္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။


င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုထက္ျခမ္းခြဲလွီးၿပီးကုဆိုင္ၿမိတ္ကိုတလက္မအရြယ္လွီးျဖတ္ပါ။


ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးၾကက္ဥကိုမြသြားေအာင္ေၾကာ္ပါ။


အသားထည့္ေၾကာ္ပါ။အသားတဝက္ေလာက္က်က္ၿပီဆိုရင္ဝက္သားခ်ဥ္ေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။


ၾကက္သြန္နီႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ေၾကာ္ပါ။


ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ထမင္းထည့္ေၾကာ္ပါ။

ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ခရုဆီ၊ဟင္းခတ္မွဳန္႔၊ၾကက္သားမွဳန္႔တို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ။


ထမင္းကိုမီးရိွန္ေအးေအးမွာက်ေနေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။


ေနာက္ဆုံးမွင႐ုတ္သီးခဲြျခမ္းႏွင့္ကုဆိုင္ရြက္ေလးေတြထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚမွခ်ပါ။


ပါးပါးလွီးထားေသာသခြားသီးေလးမ်ားျဖင့္အလွဆင္ေပးပါ။

Crd ဟင္​းခ်က္​နည္​းမ်ား

No comments:

Post a Comment