Thursday, December 13, 2018

မေလး႐ွား ငါးကင္

Grilled Fish

ငါးကင္ကိုကေလးလူႀကီးအရြယ္မေရြးႏွစ္သက္ၾကမွာပါ။ငါးကင္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးအ၇သာအမ်ိဳးမ်ိဳးႏွစ္သက္သလိုကင္တတ္ၾကပါတယ္။ခုကင္ထားတဲ့နည္းေလးကဟင္းခပ္အေမြးအႀကိဳင္အစံုနဲ႔စပ္႐ွိန္း႐ွိန္းအရသာမေလး႐ွားစတိုင္ငါးကင္ေလးပါ။အကင္ေတြစား၇င္က်န္းမာေ၇းနဲ႔မညီဘူးလို႔ဆိုထားေတာ့က်န္းမာေ၇းနဲ႔ညီေအာင္ကင္စားလို႔၇တဲ့နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

*******

ကကတစ္ - တစ္ေကာင္

င၇ုပ္သီးနီအပြအ႐ွည္ေတာင့္ - ၃ေတာင့္

ၾကက္သြန္နီဥေသး - ၃လံုး

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း

ဂ်င္း - ၃ျပား

စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း

နႏြင္းတက္ - အနည္းငယ္

အုန္းႏို႔ - စားပြဲတင္၃ဇြန္း (cream)

ဆား - လၻက္ဇြန္းတစ္ဇြန္း

သၾကား - စားပြဲတင္ဇြန္း

သံပု၇ာသီး -တစ္စိတ္

ဖက္ဖယ္၇ြက္ (Lasa Leave)

ဆီ - အနည္းငယ္

ငွက္ေပ်ာဖတ္

အလူမီနီယံစကၠဴ

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း

***********

(၁)ငါးကိုေၾကးထိုးဗိုက္ေဖာက္ၿပီးေ၇ဆးသန္႔စင္ကာဓားျဖင့္မြန္းထားပါ။

(၂)ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမွင၇ုပ္သီး၊ၾကက္သြန္နီျဖဴ၊စပါးလင္၊နႏြင္း၊ဂ်င္း၊တို႔ကုိေထာင္းထားသို႔ႀကိတ္ထားပါ။

(၃)ေထာင္းၿပီးသားကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးဆား၊သၾကား၊အုန္ းႏို႔၊သံပုရာသီး တို႔ကိုထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။

(၄)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးအသင့္ျပင္ဆင္ထားေသာငါးကိုအတြင္းအျပင္ထူထူလူးေပးပါ။

(၅)ငါး၏ဝမ္းဗိုက္ထည္းသို႔ဖက္ဖယ္၇ြက္ႏွင့္ေထာင္းထားေသာအႏွစ္ကိုေ၇ာၿပီးထည့္ေပးၿပီးနာ၇ီဝက္ခန္႔အ၇သာဝင္ေအာင္ႏွပ္ထားပါ။

(၆)ၿပီးလ်ွင္ငါးကိုဆီလူးထားေသာငွက္ေပ်ာဖတ္ေပၚတင္ၿပီးအလူမီနီယံစကၠဴျဖင့္ထုပ္ၿပီးovenတြင္200 'C ျဖင့္ မိနစ္၃၀ကင္ေပးပါ။

(၇)ငါးအသားက်က္ပါကအလူမီနီယံစကၠဴျဖည္ၿပီးငါး၏အေပၚယံကို ဆီလူးေပးၿပီးအေ၇ာင္၇ေအာင္အနည္းငယ္ေျခာက္သည္ ထိျပန္ ကင္ေပးပါကသင္းပ်ံ့ေမြးႀကိဳင္ေနေသာငါးကင္ကိုႏွစ္သက္၇ာေဆာ့စ္ျဖင့့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။မီးေသြးမီးဖိုျဖင့္ကင္လိုကကင္ႏိုင္ပါတယ္။ကင္ေနစဥ္တြင္အေပၚမွအုန္႔ႏို႔ႏွင့္ဆီေ၇ာထားသည္ကိုလူးေပးႏိုင္ပါတယ္။

Sofia

No comments:

Post a Comment