Thursday, December 13, 2018

နံ႐ိုးကင္


BBQ Beef Short Ribs

နံ႐ိုးကင္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးအရသာအမ်ိဳးမ်ိဳးကင္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။အခုျပဳလုပ္ထားတာကေတာ့ယိုး ဒယားဟင္းစပ္ပစၥည္းမ်ားႏွင့္ျပဳလုပ္ထားတဲ့နံ႐ိုးကင္ျဖစ္ပါတယ္။ဘယ္လိုအရသာမ်ိဳးနဲ႔ကင္ထားသ ည့္အကင္ျဖစ္ပါေစသင္းပ်ံေမြးႀကိဳင္ေနတဲ့အကင္ကိုေတာ့ျမင္သူအေပါင္းစားခ်င္ေအာင္စြဲေဆာင္ျမဲဘဲျဖစ္ပါတယ္။နံ႐ိုးကင္ကိုမိမိႏွစ္သက္ရာနံ႐ိုးအစားထိုးအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ကင္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

********

အမဲ/ဆိတ္နံ႐ိုး - ၅၀၀ ဂရမ္

ဆီ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း

ကိုကာကိုလာ - ၅ဇြန္း

င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္

ပဲငံျပာရည္ (အမဲ) - ႏွစ္ဇြန္း

ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း

စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း

ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ေျမာင္း

သၾကားညိဳ - တစ္ဇြန္း

ေဆာ့ျပဳလုပ္ရန္

***********

ၾကက္သြန္ျဖဴ -၃ေျမာင္း

င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္

နံနံပင္ - ၃ပင္

သၾကား - လၻက္ဇြန္း တဝက္

ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ဇြန္းတဝက္

ငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း

သံပုရာရည္ - ႏွစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

************

1.နံ႐ိုးကင္ျပဳလုပ္ရန္ဦးစြာေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားေသာနံ႐ိုးကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ပါ။

2.စပါးလင္ကိုထုၿပီးအရင္းပိုင္းကိုျဖတ္ထည့္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္ထည့္ပါ။

3.ကိုကာကိုလာႏွင့္ပဲငံျပာရည္ငံျပာရည္သၾကားင႐ုပ္ေကာင္းႏွင့္ဆီတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာအလံုပိတ္ပလပ္စတစ္အိတ္တြင္ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္တညထည့္ၿပီးႏွပ္ထားပါ။

4.အသင့္ျဖစ္ပါကovenကို၂၀၀ဒီဂရီဖာရီဟိုက္အပူေပးထားပါ။

5.ဘမ္းတခုတြင္အလူမီနီယံစကၠဴခင္းၿပီးအရသာနယ္ထားေသာနံ႐ိုးတို႔ကိုအသားကိုအေပၚဖက္ထားၿပီးခင္းထည့္ပါ။အေပၚမွအလူမီးနီယံတထပ္အုပ္ၿပီး တနာရီမွတနာရီခြဲခန္႔ထိကင္ေပးပါ။

6.အခ်ိန္ေစ့ပါကထုတ္ယူၿပီးအသားႏူးမႏူးသိေစရန္ခက္ရင္းျဖင့္ထိုးၾကည့္ပါ။အသားႏူးအိပါကအေပၚ အလူမီနီယံဖယ္ၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔အေရာင္ရေအာင္ထပ္ကင္ေပးၿပီးပါကခ်ဥ္ငံစပ္ေဆာ့စ္ႏွင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။

7.ခ်ဥ္ငံစပ္ေဆာစ္ျပဳလုပ္ရန္ၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုတ္သီးစိမ္းနံနံပင္တို႔ကိုေသးေသးစိတ္ကာငံျပာရည္သံပုရာရည္ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကားထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာတြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။

❀ကိုကာကိုလာကိုအသားႏူးရန္အသံုးျပဳထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္အျခားအသားကိုႏူးည့ံေစမည့္အရာမ်ားျဖင့္လည္းအစားထိုးႏိုင္ပါတယ္။

.........

Sofia

No comments:

Post a Comment