Thursday, December 13, 2018

Otak Otak ငါးေပါင္းထုပ္ကင္


Grilled Fish Cake

စကၤာပူမေလး႐ွားနဲ႔အင္ဒိုနီး႐ွားမွာနာမည္ႀကီးအစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ျမန္မာျပည္ကငါးေပါင္းထုပ္ပံုစံနဲ႔ဆင္တူၿပီးအရသာနဲ႔ဟင္းခပ္အေမြးၿကိဳင္ေတြကြဲျပားမႈ႐ွိပါတယ္။ငါးေပါင္းထုပ္ကိုေတာ့ေပါင္းၿပီးဒီတိုင္းစားၾကေပမဲ့ ဒီ otak otak ကိုေတာ့မီးျပန္ကင္ၿပီးငွက္ ေပ်ာဖက္န႔ံသင္းသင္းကိုျပန္ယူၾကပါတယ္။တခ်ိဳ႕ကအုန္း၇ြက္နဲ႔ထုပ္ၾကၿပီးတခ်ိဳ႕ကေတာ့ငွက္ေပ်ာဖက္သံုးၾကပါတယ္။ထမင္းနဲ႔တြဲ စား ၾကသလိုသူၾကည့္သပ္သပ္လည္းစားၾကပါတယ္။bbq လုပ္၇င္ လည္းotakကိုမပါမျဖစ္ထည့္တတ္ၾကပါေသးတယ္။ေန၇ာေဒသတခုေ၇ာက္တိုင္းနာမည္ႀကီး ေဒသစာေလးေတြေလ့ လာ၇င္းမ တူ ညီမႈမ်ားကိုသင္ယူျဖစ္တာေလးေတြကိုအသစ္အဆန္းအေျပာင္းအလဲႏွစ္သက္ၾကမဲ့အိမ္႐ွင္မမ်ားအတြက္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

******

အ၇ိုးမပါေသာငါး - ၃၀၀ ဂရမ္

င၇ုပ္သီးအပြအ႐ွည္ေတာင့္ - ၅ေတာင့္

ၾကက္သြန္နီဥေသး - ၅လံုး

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း

ဂ်င္း - ၃ျပား

စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း

နႏြင္းတက္ - အနည္းငယ္

Candlenut - ၄လံုး

(ျမန္မာအေခၚမသိပါ ေစးပိုင္ေအာင္ထည့္ျခင္းျဖစ္ပါတယ္)

နႏြင္း၇ြက္ - တစ္၇ြက္

အုန္းႏို႔ - ၅၀ml (cream)

ဆား - လၻက္ဇြန္းတစ္ဇြန္း

သၾကား - စားပြဲတင္ဇြန္း

သံပု၇ာသီး -တစ္စိတ္

ငွက္ေပ်ာဖတ္ သို႔ အုန္း၇ြက္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း

**********

(၁)အ၇ိုးမပါေသာငါးကိုျခစ္ထားႀကိတ္ထားပါ။နႏြင္း၇ြက္ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။

(၂)ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊စပါးလင္၊ဂ်င္း၊င႐ုပ္သီး၊နႏြင္း၊candlenut တို႔ကိုေၾကညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။

(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကပန္းကန္တခုတြင္အားလံုးထည့္ၿပီးအုန္းႏို႔ဆားသၾကားသံပု၇ာသီးတို႔ျဖင့္သမေအာင္နာနာနယ္ေပးပါ။ (၄)အ၇သာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးငွက္ေပ်ာဖတ္သို႔အုန္း၇ြက္ျဖင့့္ထုပ္ၿပီးေ၇ဆူအသင့္တည္ထားေသာေပါင္းအိုးတြင္ဇကာခံၿပီး၁၅မိနစ္ခန္႔ေပါင္းပါ။

(၅)ငါးေပါင္းထုပ္က်က္ပါက ထုတ္ယူၿပီးအေအးခံကာမီးေသြးမီးဖို သို႔အိုးပူတြင္ငွက္ေပ်ာဖတ္နံ႔ေမြးေအာင္အေ၇ာင္၇ေအာင္ကင္ေပးၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။မီးမကင္ဘဲေပါင္းၿပီးလည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္

Sofia

No comments:

Post a Comment