Chicken Curry
ၾကက္သားဟင္းခ်က္နည္းပံုစံအမ်ားႀကီးထဲကေနျမန္မာဆီျပန္ဟင္း ခ်က္နည္းအတိုင္းခ်က္ထားတာေလးပါ။အုန္းထၼင္းနဲ႔လိုက္ဖက္ သလိုပံုမွန္ၾကက္သားဟင္းတခြက္အျဖစ္လည္းတည္ခင္းႏိုင္တဲ့ ၾကက္သားဆီျပန္ဟင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ၾကက္- တစ္ကီလို
ၾကက္သြန္နီ - ၂၀၀ ဂရမ္
င၇ုပ္သီးေျခာက္အပြ - ၁၅ေတာင့္
နႏြင္း- အနည္းငယ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ဆား -လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆီ - ၁၅၀ ဂ၇မ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ၾကက္သားကို ေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)ဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးဆားႏွင့္ဟင္းခပ္မႈန္ထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္နီကိုေထာင္းထားသို႔မဟုတ္ႀကိတ္ထားပါ။င၇ုပ္သီးေျခာက္ကိုေ၇စိမ္အေစ့ထုတ္ၿပီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ေ၇ာေထာင္းထားပါ။
(၄)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကခ်က္မည့္ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးနႏြင္းအနည္းငယ္ျဖင့္ၾကက္သြန္ႀကိတ္ထားသည္ ကိုဆီသပ္ပါ။
(၅)ၾကက္သြန္အေ၇ာင္၇ပါကင၇ုပ္သီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၆)ဆီသပ္နံံ့ေမြးၿပီးအေ၇ာင္တက္လာပါကႏွပ္ထားသည့္ၾကက္သားကိုထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
(၇)ၾကက္သားမွထြက္လာေသာလံုးရည္မ်ားကုန္သည္ထိအိုးမကပ္ေအာင္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၈)ၾကက္သားလံုးရည္ကုန္ပါကၾကက္သားအေနအထားကိုၾကည့္ၿပီးေရအနည္းငယ္ဆီထည့္ေပးကာဆီျပန္အသားႏူးသည္ထိအဖံုး အုပ္ကာ တည္ေပးပါ။
(၉)ၾကက္သားႏူးၿပီးဆီျပန္လာကပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာနံနံပင္အုပ္ၿပီးတည္ခင္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment