ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္တေကာင္ ရွစ္ဆယ္သားခန္႔ - ေလးစိတ္
Food color လိေမၼာ္ေရာင္ - အနည္းငယ္
ယိုးဒယားပဲငံျပာရည္ - ေလးဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ခရုဆီ - ေလးဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္း - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ယိုးဒယားၾကက္ဖေဆာ့ - ပုလင္းေသးတလံုး
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁) ဦးစြာ ၾကက္ကို ေလးစိတ္ စိတ္ၿပီးေရေဆးသန္႔စင္ပါ။
ရင္ဘံုအသားကိုနွစ္ျခမ္းျဖန္႔ပါ ။ေပါင္ကို လည္းအတြင္းဘက္ အရိုးနား ကေနကပ္ၿပီးဓားရာေပးပါ ။အရသာဝင္ေအာင္ခြဲ ေပးတဲ့ သေဘာပါ
(၂)ၿပီးလ်ွင္အေရာင္ထည့္ၿပီးနွံ႔ ေအာင္နွယ္ပါ။အေရာင္အေန ထားသင့္ ေတာ္ၿပီဆိုလ်ွင္ အျခားပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီး ၃နာရီခန္ ့နွပ္ထားပါ ။
(၃)မီးဖိုတြင္ ဒယ္အိုးတလံုးျဖင့္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သားနွင့္ ေဆာ့မ်ားကို ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။ေဆာ့ပ်စ္ၿပီးခမ္းလာၿပီဆိုလ်ွင္ ၾကက္က တဝက္က်က္ အေန ထားရပါၿပီ။
(၄)ၾကက္မ်ားကိုမီးကင္မည့္ညႇပ္တြင္ညႇပ္ၿပီးမီးေအးျဖင့္ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ကင္ပါ။အသားကို အခြၽန္တခုျဖင့္ ထိုးၾကည့္ပါကထြက္လာေသာအရည္ၾကည္ ေနပါကက်က္ပါၿပီ။ အက်က္လြန္လ်ွင္ေျခာက္သြားသျဖင့္အရသာေပါ့ပါတယ္။ ခု ကင္ထားတာကေတာ့Ovenမွာ၂၀၀ဒီဂရီနဲ႔၁၅မိနစ္ခန္႔ကင္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ေဆာ့မ်ားကိုျကက္ေပၚတြင္လူးေပးၿပီးဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးရပါတယ္။ အေရာင္လွလာလ်ွင္ ၾကက္သား က်က္မက်က္ၾကည့္ၿပီးသံုးေဆာင္န္ုိင္ပါၿပီ။
တြဲဖက္ေဆာ့အတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
*****************
မန္က်ည္မွည့္
ထန္းလ်က္
ဆား
ငရုပ္သီးမႈန္႔
ဆန္ေလွာ္မွန႔္
ရွမ္းနံနံ
မန္က်ည္းမွည့္ေရ စိမ္ အေစ့ထုတ္ၿပီးထန္းလ်က္ျဖင့္ေရာက်ိဳပါ။ ပ်စ္လာၿပီဆိုလ်ွင္ ဆားငရုပ္သီးမႈန္႔ထည့္ၿပီးအရသာျမည္းက မီးဖိုမွခ် ၿပီးအေအးခံထားပါ ။ေအးၿပီဆိုလ်ွင္ရွမ္းနံနံပါးပါးလွီးထည့္ဆန္ေလွာ္ မႈန္႔အနည္းငယ္ ျဖဴးကာအရသာခ်ိဳခ်ဥ္ျဖင့္ ၾကက္ကင္နွင့္တြဲ ဖက္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။ ။
No comments:
Post a Comment