Thursday, December 13, 2018

အသားဆီစိမ္


ဆိတ္သားအမဲသားတို႔ကိုတာ႐ွည္အထားခံဖို႔အတြက္ဆီစိမ္ျပဳလုပ္ၿပီးသိမ္းထားေလ့႐ွိပါတယ္။ဆီစိမ္အသားကိုေတာ့အတံုးႀကီးႀကီးျပဳလုပ္ထားၿပီးဟင္းအျဖစ္ျပန္ခ်က္စားႏိုင္သလိုထမင္းျဖဴေလးဆီ စမ္းဆားျဖဴးကာအသားဆီစိမ္ေလးနဲ႔တြဲဖက္စားႏိုင္ပါတယ္။အေဝးေရာက္ေနသူမ်ားအတြက္လည္း အလြယ္တကူစားလို႔ရေအာင္ျပင္ဆင္ထည့္ေပးႏိုင္လို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

********

ဆိတ္သား/အမဲသား - ၂ကီလို

ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း

ဂ်င္း - တစ္တက္

ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္ (optional)

ဆီ - လိုသေလာက္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

***********

1.အေၾကာမပါေသာဆိတ္သားသို႔မဟုတ္အမဲသားနုနုကိုအတံုးႀကီးႀကီးတံုးကာေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။

2.ေရစစ္ပါကဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ႏွင့္ဂ်င္းပါးပါးလွီးထားသည္ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ၿပီးတနာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။

3.ၿပီးလ်ွင္အိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတည္ပါ(ေရမထည့္ပါ)အသားမွထြက္လာေသာေရကိုခမ္းေအာင္တည္ေပးၿပီးဆီထည့္ကာမီးေအးေအးျဖင့္နီေရာင္သမ္းလာသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။

4.နီေရာင္သမ္းလာပါကမီးပိတ္အေအးခံကာပုလင္းသို႔မဟုတ္ဘူးတြင္ဆီျမဳတ္ေအာင္ထည့္ၿပီးသိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါၿပီ။

5.ဆီစိမ္အသားကိုႏွစ္ပတ္တႀကိမ္ခန္႔ထုတ္ၿပီးအပူျပန္ေပးကာအေအးခံသိမ္းဆည္းပါ။

❀အေဝးသို႔ယူသြားလိုပါကဆီမထည့္ဘဲယူသြားကာဆီကိုသီးသန္႔ခ်က္ၿပီးအသားကိုစိမ္ထားေပးႏိုင္ပါတယ္။

..........

Sofia

No comments:

Post a Comment