Tuesday, December 11, 2018

ေဆာ္လမြန္ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစပ္ခ်က္


 Salmon Fillet Braised in Spicy Tomato Sauce

ေဆာ္လမြန္ငါးကိုအေနာက္တိုင္းပံုစံခ်က္ထားတာေလးပါ။ဒီငါးဟင္းေလး ကေတာ့ေပါင္မုန္႔နဲ႔တြဲဖက္စားနိုင္သလိုထမ င္းျဖဴနဲ႔လည္းတြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

********

ေဆာ္လမြန္ငါး - ၅၀၀ ဂရမ္

ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုးေသးေသးစိတ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္းေသးေသးစိတ္

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ - တစ္ပန္းကန္

(Spicy Tomato Sauce )

နံနံပင္ - အနည္းငယ္

ငရုပ္သီး - ၃ေတာင့္ လိုအပ္ပါက

သံလြင္ဆီ - ၃ဇြန္း

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ခ်က္ရန္***

ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ငါးလံုး

ၾကက္သြန္နီ - အေသးတလံုး

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း

သံလြင္ဆီ - ၂ဇြန္း

ငရုပ္သီးမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း

ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္သို႔မဟုတ္ငရုပ္သီးမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း

Oregano သို႔Basil - အနည္းငယ္

ဆား - လိုသေလာက္

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ခ်က္နည္း***

(၁)ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေရေႏြးေဖ်ာအခြံသင္အေစ့ထုတ္ကာေသးေသးစိတ္ထားပါ။Ready made မ်ားလည္းသံုးနိုင္ပါတယ္။

(၂)အိုးထဲတြင္သံလြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ေသးေသးစိတ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္ဆီသပ္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္သိ့ုမဟုတ္အေရာင္တင္မႈန္႔ထည့္ပါ။

(၃)ေသးေသးစိတ္ထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးသို႔မဟုတ္readymade ကိုထည့္ၿပီးေၾကေအာင္ခ်က္ပါ။ဆားထည့္ပါ။အားလံုးေၾကပါကအေပါ့အငံျမည္းၿပီးoregano သို႔ basil ကိုေသးေသးစိတ္ထည့္ၿပီးအေအးခံထားကာသိမ္းဆည္းထား နိုင္သည္။(Pasta ျဖင့္လည္းတြဲဖက္စားနိုင္ပါတယ္)

ေဆာ္လမြန္ငါးဟင္းခ်က္နည္း

********************

(၁)ငါးကိုလိုသလိုအတံုးတံုးထားပါ။

(၂)အိုးတခုတြင္သံလြင္ဆီျဖင့္ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ပါ။ခ်က္ထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထည့္ပါ။

(၃)ဆူပြက္ပါကေဆာ္လမြန္ငါးကိုထည့္ပါ။၅မိနစ္ခန္႔အဖံုးအုပ္ခ်က္ၿပီးအေပါ့အငံျမည္းပါ။လိုအပ္ပါကဆားနွင့္ငရုပ္သီးထပ္ထည့္ေပးပါ။

(၄)ခ်ခါနည္းတြင္နံနံပင္ေသးေသးစိတ္ထည့္ၿပီးေပါင္မုန္႔ျဖင့့္တြဲဖက္တည္ခင္းနိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment