Salmon Fillet Braised in Spicy Tomato Sauce
ေဆာ္လမြန္ငါးကိုအေနာက္တိုင္းပံုစံခ်က္ထားတာေလးပါ။ဒီငါးဟင္းေလး ကေတာ့ေပါင္မုန္႔နဲ႔တြဲဖက္စားနိုင္သလိုထမ င္းျဖဴနဲ႔လည္းတြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ေဆာ္လမြန္ငါး - ၅၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုးေသးေသးစိတ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္းေသးေသးစိတ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ - တစ္ပန္းကန္
(Spicy Tomato Sauce )
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ငရုပ္သီး - ၃ေတာင့္ လိုအပ္ပါက
သံလြင္ဆီ - ၃ဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ခ်က္ရန္***
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ငါးလံုး
ၾကက္သြန္နီ - အေသးတလံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း
သံလြင္ဆီ - ၂ဇြန္း
ငရုပ္သီးမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္သို႔မဟုတ္ငရုပ္သီးမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
Oregano သို႔Basil - အနည္းငယ္
ဆား - လိုသေလာက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ခ်က္နည္း***
(၁)ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေရေႏြးေဖ်ာအခြံသင္အေစ့ထုတ္ကာေသးေသးစိတ္ထားပါ။Ready made မ်ားလည္းသံုးနိုင္ပါတယ္။
(၂)အိုးထဲတြင္သံလြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ေသးေသးစိတ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္ဆီသပ္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္သိ့ုမဟုတ္အေရာင္တင္မႈန္႔ထည့္ပါ။
(၃)ေသးေသးစိတ္ထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးသို႔မဟုတ္readymade ကိုထည့္ၿပီးေၾကေအာင္ခ်က္ပါ။ဆားထည့္ပါ။အားလံုးေၾကပါကအေပါ့အငံျမည္းၿပီးoregano သို႔ basil ကိုေသးေသးစိတ္ထည့္ၿပီးအေအးခံထားကာသိမ္းဆည္းထား နိုင္သည္။(Pasta ျဖင့္လည္းတြဲဖက္စားနိုင္ပါတယ္)
ေဆာ္လမြန္ငါးဟင္းခ်က္နည္း
********************
(၁)ငါးကိုလိုသလိုအတံုးတံုးထားပါ။
(၂)အိုးတခုတြင္သံလြင္ဆီျဖင့္ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ပါ။ခ်က္ထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထည့္ပါ။
(၃)ဆူပြက္ပါကေဆာ္လမြန္ငါးကိုထည့္ပါ။၅မိနစ္ခန္႔အဖံုးအုပ္ခ်က္ၿပီးအေပါ့အငံျမည္းပါ။လိုအပ္ပါကဆားနွင့္ငရုပ္သီးထပ္ထည့္ေပးပါ။
(၄)ခ်ခါနည္းတြင္နံနံပင္ေသးေသးစိတ္ထည့္ၿပီးေပါင္မုန္႔ျဖင့့္တြဲဖက္တည္ခင္းနိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment