Tuesday, December 11, 2018

ၾကက္​သားမြရခိုင္​သုပ္

ၾကက္​ေပါင္​၂​ေခ်ာင္းကို 

ဆား၊ ဟင္​းခတ္​မႈန္​႔ႏွင္​့ စပါးလင္​သို႔မဟုတ္​ဂ်င္​း

႐ိုက္​ျပားထည္​့၍ က်က္​သည္​အထိျပဳတ္​ပါ။

ၿပီးရင္​အ​ေအးခံ၍ အသားမ်ားကို မႊာထားပါ။

ၾကက္​သြန္​ျဖဴ၊ င႐ုတ္​သီးစိမ္​းအနည္​းငယ္​ကို​ေလွာ္​ပါ။

ငပိစိမ္​းစားလက္​တဆစ္​စာကို မီးကင္​၍ 

င႐ုတ္​သီးစိမ္​း၊ ၾကက္​သြန္​ျဖဴ တို႔ျဖင္​့​ေရာ​ေထာင္​းပါ။

ၾကက္​သြန္​နီ၊ နံနံပင္​လွီးထားပါ။ 

ၾကက္​သားမြထဲသို႔ ငပိင႐ုတ္​သီး​ေထာင္​း၊

ၾကက္​သြန္​နီ၊နံနံပင္​၊ ငံျပာရည္​၊ အခ်ိဴ မႈန္​႔၊ 

သံပုရာရည္​ညႇစ္​ထည္​့၍ သုပ္​ပါ။

ကြၽန္​မက​ေတာ့ ရႊဲရႊဲ​ေလးျဖစ္​​ေအာင္​

ဆီစိမ္​းနည္​းနည္​းထည္​့ပါတယ္​။


Mogok Thu

No comments:

Post a Comment