Thursday, December 13, 2018

ၾကက္သားစင္းေကာသုပ္


Thai Style Mince Chicken Salad

ယိုးဒယားစင္းေကာသုပ္ေလးကိုအဆာေျပဘဲစားစားဟင္းတခြက္အျဖစ္ဘဲလုပ္စားစားစားရတာအဆင္ေျပလွတဲ့အနံ႔အရသာနဲ႔ျပည့္စံုေသာအသုပ္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။ၾကက္သားအစားႏွစ္သက္ရာအ သားျဖင့္ေျပာင္းၿပီးသုပ္နိုင္ပါတယ္။သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

******

ၾကက္သား - ၂၀၀  ဂရမ္  ( နွစ္သက္ရာအသား )

ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး

ၾကက္သြန္မိတ္ - ၃ပင္

ပူစီနံ - လက္တဆုပ္

ေရွာက္ခါး႐ြက္ - တစ္႐ြက္

စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း

ငရုပ္သီး အေလွာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း

ငံျပာရည္ - တစ္ ဇြန္း

သံပုရာရည္ - တစ္ဇြန္း

ဆန္ေလွာ္မႈန္႔  - တစ္ဇြန္း

အခ်ိဳမႈန္႔ သို႔ ဟင္းခပ္မႈန္႔ - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔ ေရ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

*************

1.ဦးစြာအသားကိုႀကိတ္ပါသို႔မဟုတ္ညက္ေအာင္စင္းထားပါ။

2.စင္းထားေသာအသားကိုလက္ကိုင္အိုုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးေရအနည္းငယ္ျဖင့္မီးဖိုေပၚတြင္အပူေပးပါ။အခဲမ်ားမျဖစ္ေအာင္ေမြေပးပါ။ဆူပြက္ၿပီးအသားက်က္ပါကမီးဖိုမွခ်ထားပါ။

3.ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္၊ၾကက္သြန္မိတ္၊ပူစီနံ၊စပါးလင္ႏုႏုေ႐ွာက္႐ြက္တို႔ကိုေသးေသးစိတ္ၿပီးၾကက္သားစင္းေကာျပဳတ္ထားေသာအိုးထည္းသို႔ေရာထည့္ပါ။

4.ငံျပာရည္အခ်ိဳမႈန့္သံပုရာရည္တို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ၿပီးဆန္ေလွာ္မႈန္႔၊ငရုပ္သီးမႈန္႔၊ထည့္ကာသမေ အာင္ေမြေပးပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးခ်ဥ္ငံစပ္အသားစင္းေကာသုတ္ေလးကိုပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးပူစီနံအနည္းငယ္ျဖင့္အလွဆင္ကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။5.တဲြဖက္အေနျဖင့္ဆလပ္ရြက္ေကာက္ညင္းေပါင္းတို႔ျဖင့္လည္းတည္ခင္းသံုးေဆာင္ေလ့႐ွိၾကပါတယ္။

❀ဆန္ေလွာ္မႈန္႔မွာဆန္(သို႔႔)ေကာက္ညင္းဆန္ကိုစပါးလင္ေရွာက္႐ြက္ေသးေသးစိတ္ျဖင့္အေရာင္ရေအာင္ေရာေလွာ္ၿပီးခပ္ၾကမ္းၾကမ္းအေနထားႀကိတ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။

.........

Sofia

No comments:

Post a Comment