Thursday, December 13, 2018

ၾကက္ေပါင္း


Chinese Steamed Chicken

ၾကက္ေပါင္းကိုအထိမ္းအမွတ္မိတ္ဆံုစားဝိုင္းႀကီးေတြမွာအေကာင္လိုက္တည္ခင္းတတ္ၾကသလိုဒင္းမ္ဆမ္းေတြမွာလည္းပြဲေသးအေနနဲ႔တည္ခင္းေလ့႐ွိၾကပါတယ္။ဒီၾကက္ေပါင္းေလးျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ခ်ိန္မွာဆိုဖီယာ့အဖြားကိုအမွတ္ရလြမ္းမိပါ တယ္။ငယ္ငယ္ကနယ္ၿမိဳ႕ေတြမွာအခုလိုုၾကက္သားေတြကိုသန္႔႐ွင္းၿပီးအဆင္သင့္ေတြမရွိေသးေတာ့အိမ္မွာဧည့္ဖိတ္႐ွိရင္ၾကက္ေပါင္းတပြဲအျမဲပါေတာ့ၾကက္အေမြးႏုတ္တာကစလုပ္ရတာေပါ့ ။အိမ္မွာအဖြားတို႔ရဲ႕ၾကက္ကိုင္နည္းေျပာျပခ်င္တာပါ။

အေမြးႏုတ္ဖို့ေရေႏြးေဖ်ာတာကစလုပ္ခိုင္းတယ္။အေမြးမႏုတ္ခင္ကိုဗိုက္ခြဲအူထုတ္သန္႔႐ွင္းၿပီးရင္ဗိုက္ကိုအပ္နဲ႔ျပန္ခ်ဳပ္(ေရညစ္ပတ္ေတြဗိုက္ထဲမဝင္ေအာင္)ျပီးမွေရေႏြးေဖ်ာအေမြးႏုတ္တယ္ၿပီးရင္ၾကက္တေကာင္လံုးကိုေရေႏြးနဲ႔ဂ်ီးခြၽတ္ျဖဴေဖြးေနေအာင္ျခစ္ေပးေရခ်ိဳးေပးရတယ္။ငယ္ငယ္တုန္းကေတာ့အဲ့လိုလုပ္ရတာအၾကာႀကီးပ်င္းေတာ့အဖြားကဆူတယ္မိန္းခေလးမို႔မလုပ္တတ္လို႔မရဘူးဆိုေတာ့အဖြားကိုျပန္ေျပာခဲ့တာေလးအမွတ္ရမိတယ္။အဖြားရယ္အခုေခတ္ေလၿမိဳ႕ေပၚမွာၾကက္ေတြအေကာင္လိုက္အေမြးႏုတ္သန္႔႐ွင္းၿပီးသားကိုယ္တိုင္ႏုတ္စရာမလိုဘူးလို႔အကြန္႔တက္ခဲ့တာေပါ့ :-D :-D

ဘာဘဲေျပာေျပာဒီလိုအခ်ိန္မွာၾကက္အေကာင္လိုက္ခ်ေပးလည္းလုပ္တတ္ကိုင္တတ္သြားခဲ့တာအဖြားေက်းဇူးေတြေၾကာင့္ပါ :-) ၾကက္ေပါင္းျပဳလုပ္ရန္ၾကက္ကိုအေကာင္လိုက္ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။ေမြးျမဴေရးၾကက္ကေတာ့အရသာအ႐ွိဆံုးေပါ့...မလြယ္ရင္CPလည္းသံုးႏိုင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

********

ၾကက္တေကာင္ - တကီလိုခြဲခန္႔

ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း

ဂ်င္း - တတက္

ၾကက္သြန္ျဖဴ -တဥ

ေရွာက္ေကာ - ၃လံုး

နာနတ္ပြင့္ - ၂ပြင့္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

***********

1.ေရစစ္ထားေသာၾကက္ကိုဆားျဖင့္တေကာင္လံုးအႏွံ႔လူးၿပီးနယ္ထားကာဆားဝင္ေအာင္တနာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။ဂ်င္းအတက္လိုက္ထုၿပီးထည့္ပါ။ေ႐ွာက္ေကာကိုလည္းထုထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။

2.ေမြးျမဴေရးၾကက္သံုးပါကၾကက္ႏွင့္ေရတခါထဲထည့္ၿပီးျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္ၾကက္တေကာင္လံုးျမဳတ္သည္ထိေရထည့္ကာႏူးအိသည္ထိျပဳတ္ပါ။

CPၾကက္ကိုသံုးပါကေရဆူပြက္မွသာၾကက္သားကိုခ်ၿပီးဆယ္မိနစ္ျပဳတ္ပါ။

3.အသားႏူးအိပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးၾကက္ေပါင္းၾကက္စြတ္ျပဳတ္ကိုၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးကာတည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။

...........

Sofia

No comments:

Post a Comment