ေပါ့ေပါ့ပါးပါး ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္နဲ႕ မထင္မွတ္ရေလာက္ေအာင္ စားေကာင္းလွတဲ့ အသုပ္ေလးပါ။ ထမင္းနဲ႔ တြဲဖက္ၿပီးစားလို႕ ေကာင္းသလို၊ အပ်င္းေျပ သေရစာေလးအျဖစ္လည္း စားလို႔ေကာင္းလွပါတယ္။ Broccoli ကို ျပဳတ္ရာမွာ အက်က္လြန္ရင္ ေပ်ာ့ၿပီး စားလို႕မေကာင္း သလို၊ စိမ္းလြန္းျပန္ရင္လည္း မာၿပီး အစိမ္းနံ႔ နံလို႕ စားမေကာင္းပါ။ ဒါေၾကာင့္ ေအာက္ေဖၚျပပါ နည္းေလးအတိုင္း ေသေသခ်ာခ်ာျပဳတ္ေပးေစခ်င္ပါတယ္ရွင္ …..
Broccoli သုပ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
Broccoli – တစ္ပြင့္ (320 g ခန္႕)
ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 1/2 cup (125 ml) ခန္႕
၂ လက္မအရွည္ခန္႔ ခပ္ပါးပါးအေခ်ာင္းေလးမ်ား လွီးထားေသာ မုန္လာဥနီ – 1/2 cup (125 ml) ခန္႕(လွီးၿပီးေနာက္ ၅ မိနစ္ခန္႔ ေရစိမ္ထားပါ။)
အေစ့ထုတ္ကာ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – 3/4 cup (180 ml) ခန္႕
ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားေသာ ပူစီနံ (mint) – 1/3 cup (80 ml) ခန္႕
ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခန္႔ (စပ္ရင္ ပိုစားလို႕ေကာင္းပါတယ္)
Chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
နွမ္းျဖဴေလွာ္ေထာင္း – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
Broccoli ကို လက္မအရြယ္ခန္႔ လွီးထားပါ၊ ေအာက္ေျခအရိုးကို အခြံခြါလွီးထားပါ။ (ျပဳတ္ေသာအခါ အက်က္ညီေစရန္ တတ္ႏိုင္သမွ် အရြယ္ညီေအာင္ လွီးေပးပါ။)
ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးထဲ လွီးၿပီးသည့္ Broccoli မ်ားထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး high heat ျဖင့္ ၁ မိနစ္ခန္႔ (ေရေႏြးမ်ားျပန္ဆူလာသည္အထိ) ျပဳတ္ပါ။
DSC00695
ေရေႏြးမ်ားျပန္ဆူလာသည္နွင့္ အထက္ေအာက္လွန္ကာ ၃၊၄ ခ်က္ေမႊၿပီး ….. ခ်က္ခ်င္းေရပူမ်ားသြန္ကာ လံုးဝေအးသြားေအာင္ ေရေအးထဲစိမ္ေပးပါ။
DSC00697
ေအးသြားလွ်င္ ဇကာထဲထည့္ၿပီး ေရကုန္ေအာင္ စစ္ထားပါ။
ေရစစ္ၿပီးေနာက္ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ကာ ဖြဖြေလးေရာနယ္သုပ္လိုက္လွ်င္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္အရသာနွင့္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး စားေကာင္းလွေသာ Broccoli သုပ္ေလး သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
Credit :Chaw Su's Food Friends
No comments:
Post a Comment