လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ၾကက္ရင္ဘံုသား - ၂စိတ္
Food color - အနည္းငယ္
နံနံေစ့ - တဇြန္း ဟင္းစားဇြန္း
ထန္းလ်က္ - ၃လံုး
နံနံပင္ အရိုးအျမစ္ - အနည္းငယ္
ငရုပ္ေကာင္း - တဇြန္းလ႓က္ဇြန္း
ယိုးဒယားပဲငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း
ခရုဆီ - ၂ဇြန္း
နွမ္းဆီေမြး - တစ္ဇြန္း
Curry powder - တဇြန္း
အုန္းနို႔ ခရင္မ္ - ၅ဇြန္း
ဆာတးတုတ္ -အေခ်ာင္း၂၀
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဦးစြာၾကက္ရင္ဘံုသားကိုအသားထြင္ၿပီးအေျမာင္းေလးမ်ားလီွးထားပါ။
(၂)လွီးၿပီးသားၾကက္ကိုအေရာင္ျဖင့္နွ႔ံေအာင္နွယ္ေပးပါ။
(၃)နံနံေစ့၊နံနံရိုးအျမစ္၊ငရုပ္ေကာင္း၊ထန္းလ်က္တို႔ကိုညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
(၄)ေထာင္းၿပီးသားကိုၾကက္ငါးထည္းသို႔ထည့္ပါ။ပဲငံျပာရည္၊ခရုဆီ၊ဆီေမြး၊အုန္းနို႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးအရသာနွ႔ံေအာင္နွယ္ေပးၿပီး ေလးနာရီ ခန္႔ အရသာဝင္ေအာင္ေရခဲေသတၲာတြင္ႏွပ္ထားေပးပါ။
(၅)အရသာဝင္ပါကဆာေတးတုတ္ျဖင့္တေခ်ာင္းကိုနွစ္ဖက္နႈန္းျဖင့္ထိုးေပးပါ။
(၆)အဆင္သင့္ပါကမီးေသြးမီးဖို၊ Oven သို႔ Griller မွာကင္ေပးပါ။ကင္ေနစဥ္တြင္ အုန္းနို႔နွင့္ဆီေမြးကိုသုတ္လိမ္းေပးပါ။
တြဲဖက္ေဆာ့ျပဳလုပ္နည္း
*************
သခြားသီး ၊ၾကက္သြန္နီကိုေသးေသးစိတ္ၿပီးဆားသၾကားရွလကာရည္ အေရာကိုထည့္ကာအေပၚမွငရုပ္သီးစိမ္း၊ေျမပဲေထာင္းျဖဴးနံနံပင္တင္ကာခ်ိဳခ်ဥ္အရသာျဖင့္တြဲဖက္စားသံုးနိုင္ပါသည္။
Peanut Sauce ျပဳလုပ္နည္း
*****************
အိုးေသးေသးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္အပူေပးၿပီး red curry pasteတဇြန္းကိုဆီသပ္ကာအုန္းနို႔ထည့္ပါ။ထန္းလ်က္၂လံုးခန္႔ထည့္တည္ပါ။ငံျပာရည္တဇြန္းထည့္ပါအရသာအေနေတာ္ကေျမပဲေလွာ္ေထာင္းထည့္ၿပီးဆူပြက္ပါကတြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment