Thursday, December 13, 2018

ၾကက္ဆာေတး


လိုအပ္ေသာပစၥည္း

**********

ၾကက္ရင္ဘံုသား - ၂စိတ္

Food color - အနည္းငယ္

နံနံေစ့ - တဇြန္း ဟင္းစားဇြန္း

ထန္းလ်က္ - ၃လံုး

နံနံပင္ အရိုးအျမစ္ - အနည္းငယ္

ငရုပ္ေကာင္း - တဇြန္းလ႓က္ဇြန္း

ယိုးဒယားပဲငံျပာရည္  - ၂ဇြန္း

ခရုဆီ - ၂ဇြန္း

နွမ္းဆီေမြး - တစ္ဇြန္း

Curry powder - တဇြန္း

အုန္းနို႔ ခရင္မ္ - ၅ဇြန္း

ဆာတးတုတ္ -အေခ်ာင္း၂၀

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း

**********

(၁)ဦးစြာၾကက္ရင္ဘံုသားကိုအသားထြင္ၿပီးအေျမာင္းေလးမ်ားလီွးထားပါ။

(၂)လွီးၿပီးသားၾကက္ကိုအေရာင္ျဖင့္နွ႔ံေအာင္နွယ္ေပးပါ။

(၃)နံနံေစ့၊နံနံရိုးအျမစ္၊ငရုပ္ေကာင္း၊ထန္းလ်က္တို႔ကိုညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။

(၄)ေထာင္းၿပီးသားကိုၾကက္ငါးထည္းသို႔ထည့္ပါ။ပဲငံျပာရည္၊ခရုဆီ၊ဆီေမြး၊အုန္းနို႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးအရသာနွ႔ံေအာင္နွယ္ေပးၿပီး ေလးနာရီ ခန္႔ အရသာဝင္ေအာင္ေရခဲေသတၲာတြင္ႏွပ္ထားေပးပါ။

(၅)အရသာဝင္ပါကဆာေတးတုတ္ျဖင့္တေခ်ာင္းကိုနွစ္ဖက္နႈန္းျဖင့္ထိုးေပးပါ။

(၆)အဆင္သင့္ပါကမီးေသြးမီးဖို၊ Oven သို႔ Griller မွာကင္ေပးပါ။ကင္ေနစဥ္တြင္ အုန္းနို႔နွင့္ဆီေမြးကိုသုတ္လိမ္းေပးပါ။

တြဲဖက္ေဆာ့ျပဳလုပ္နည္း

*************

သခြားသီး ၊ၾကက္သြန္နီကိုေသးေသးစိတ္ၿပီးဆားသၾကားရွလကာရည္ အေရာကိုထည့္ကာအေပၚမွငရုပ္သီးစိမ္း၊ေျမပဲေထာင္းျဖဴးနံနံပင္တင္ကာခ်ိဳခ်ဥ္အရသာျဖင့္တြဲဖက္စားသံုးနိုင္ပါသည္။

Peanut Sauce ျပဳလုပ္နည္း

*****************

အိုးေသးေသးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္အပူေပးၿပီး red curry pasteတဇြန္းကိုဆီသပ္ကာအုန္းနို႔ထည့္ပါ။ထန္းလ်က္၂လံုးခန္႔ထည့္တည္ပါ။ငံျပာရည္တဇြန္းထည့္ပါအရသာအေနေတာ္ကေျမပဲေလွာ္ေထာင္းထည့္ၿပီးဆူပြက္ပါကတြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment