Tuesday, December 11, 2018

ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္

ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေၾကာ္နည္းကတေယာက္နဲ႔တေယာက္သိပ္မကြာၾကပါဘူး။ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့မ၇ိုးႏိုင္တဲ့ဟင္းတခြက္ပါ။ေမးထားတဲ့ ညီမတေယာက္အတြက္ဆိုဖီယာ၇ဲ့ေၾကာ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

*******

ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ - သံုးစည္း

ႃကက္သြန္နီ -ႏွစ္လံုး

ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး

မ်ွစ္ျပဳတ္ - ၁၀၀ ဂရမ္

ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ဇြန္းစားပြဲဇြန္း

ပုဇြန္ေျခာက္- သံုးဇြန္း

ငါးပိ - တစ္ဇြန္း

ပုဇြန္ဆိတ္ - တစ္ပန္းကန္ (ထည့္လိုကထည့္ပါ)

အေရာင္တင္ - တစ္ဇြန္း င႐ုတ္သီးမႈန္႔

နႏြင္း - အနည္းငယ္

ငံျပာရည္ - ႏွစ္ဇြန္း

ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း

ငံျပာရည္ -ႏွစ္ဇြန္း

ဆား + အနည္းငယ္

င႐ုတ္သီးစိမ္း - ဆယ္ ေတာင့္

နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နၫ္း

************

(၁)ဦးစြာခ်ဥ္ေပါင္၇ြက္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဆားအနည္းငယ္ျဖင့္ႏြမ္းေအာင္နယ္ထားပါ။

(၂)ၾကက္သြန္ပါးပါးစိတ္ထားပါ။ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။ပုဇြန္ေ၇ေဆးသန္႔စင္ထားပါ။

(၃)ခ်ဥ္ေပါင္၇ြက္ကို ႏြမ္းေအာင္နယ္ၿပီးေ၇ေဆး၍ေရေျခာက္ေအာင္ညစ္ထားပါ။

(၄)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ကို နႏြင္းအနည္းငယ္ျဖင့္ဆီသပ္ပါ။ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ၊ပုဇြန္ေျခာက္ထည့္ပါ။အေရာင္တင္မႈန္႔ထည့္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိတို႔ကိုထည့္ၿပီး ေၾကေအာင္ေျခေပးပါ။မ်ွစ္ထည့္ပါ။

(၅)ေၾကသြားပါကပုဇြန္ဆိတ္ထည့္လိုကထည့္ပါ။ခ်ဥ္ေပါင္၇ြက္ထည့္ကာအ၇သာျဖည့္စြက္ၿပီးႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။

(၆)ဆီျပန္လံုးလာပါက အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးင၇ုပ္သီးစိမ္းနံနံ ပင္ထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment