ယခုျဖစ္ေပၚေနတဲ့အေျခအေနအရၾကက္သား၊
ဝက္သားေတြကိုေခတၱဖယ္ခြာၿပီး
ပုစြန္နဲ႔ထမင္းသုပ္ေလးလုပ္စားၾကရေအာင္။
ထမင္းျဖဴ.............. ၂ ပန္းကန္စာ
ပုစြန္ခြာ................၁၀က်ပ္သား
ၾကက္ဥ.................၁လုံး
ေဂၚဖီ၊ ဥနီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊
မုန္ညႇင္းျဖဴ ႐ိုး၊သခြားသီး.........အနည္းငယ္စီ
ပထမဆုံးပုစြန္ခြာေလးေတြကိုအရသာနယ္ထားပါ။
ၾကက္ဥတစ္လုံးကိုေခါက္ၿပီးဆီပူပူမွာေလာင္းခ်
ၿပီးေမႊေၾကာ္ကာအေအးခံထားပါ။
ထမင္းျဖဴ ကိုလည္းအေအးခံထားေပးပါ။
ထိုဆီထဲမွာပဲပုစြန္ေတြကိုဆီပူထိုးၿပီးက်က္ေအာင္ေၾကာ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီ ကိုနႏြင္း၊အေရာင္တင္မွဳန္႔ေလးျဖင့္ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ။
အေအးခံထားတဲ့ထမင္းကိုဇလုံတစ္ခုထဲမွာထည့္ၿပီးပုစြန္ေျခာက္မွဳန္႔၊င႐ုတ္သီးဆီခ်က္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီဆီခ်က္၊ပဲမွဳန္႔အနည္းငယ္၊ငါးငံျပာရည္၊ႏွမ္းဆီေလးျဖင့္အရသာျဖည့္ပါ။
ပါးပါးမ်ွင္မ်ွင္ေလးေတြလွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္နီ၊
ဥနီ၊သခြားသီး၊မုန္ညႇင္းျဖဴ ႐ိုး၊ေဂၚဖီေတြထည့္ၿပီးသံပုရာရည္(သို႔)မန္က်ည္းမွည့္ရည္ေလာင္းကာခပ္ဖြဖြေလးနယ္ေပးပါ။
ဖက္ခင္းထားတဲ့ပန္းကန္ထဲသို႔တစ္ပြဲစာထည့္ၿပီးေၾကာ္ထားတဲ့ပုစြန္၊ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးမ်ားျဖင့္မြမ္းမံပါ။
No comments:
Post a Comment