Tuesday, December 11, 2018

ပုစြန္ႏွင့္သီးရြက္စုံထမင္းသုပ္

ယခုျဖစ္ေပၚေနတဲ့အေျခအေနအရၾကက္သား၊

ဝက္သားေတြကိုေခတၱဖယ္ခြာၿပီး

ပုစြန္နဲ႔ထမင္းသုပ္ေလးလုပ္စားၾကရေအာင္။


ထမင္းျဖဴ.............. ၂ ပန္းကန္စာ

ပုစြန္ခြာ................၁၀က်ပ္သား

ၾကက္ဥ.................၁လုံး

ေဂၚဖီ၊ ဥနီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ 

မုန္ညႇင္းျဖဴ ႐ိုး၊သခြားသီး.........အနည္းငယ္စီ


ပထမဆုံးပုစြန္ခြာေလးေတြကိုအရသာနယ္ထားပါ။


ၾကက္ဥတစ္လုံးကိုေခါက္ၿပီးဆီပူပူမွာေလာင္းခ်

ၿပီးေမႊေၾကာ္ကာအေအးခံထားပါ။


ထမင္းျဖဴ ကိုလည္းအေအးခံထားေပးပါ။


ထိုဆီထဲမွာပဲပုစြန္ေတြကိုဆီပူထိုးၿပီးက်က္ေအာင္ေၾကာ္ပါ။


ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီ ကိုနႏြင္း၊အေရာင္တင္မွဳန္႔ေလးျဖင့္ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ။


အေအးခံထားတဲ့ထမင္းကိုဇလုံတစ္ခုထဲမွာထည့္ၿပီးပုစြန္ေျခာက္မွဳန္႔၊င႐ုတ္သီးဆီခ်က္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီဆီခ်က္၊ပဲမွဳန္႔အနည္းငယ္၊ငါးငံျပာရည္၊ႏွမ္းဆီေလးျဖင့္အရသာျဖည့္ပါ။


ပါးပါးမ်ွင္မ်ွင္ေလးေတြလွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္နီ၊

ဥနီ၊သခြားသီး၊မုန္ညႇင္းျဖဴ ႐ိုး၊ေဂၚဖီေတြထည့္ၿပီးသံပုရာရည္(သို႔)မန္က်ည္းမွည့္ရည္ေလာင္းကာခပ္ဖြဖြေလးနယ္ေပးပါ။


ဖက္ခင္းထားတဲ့ပန္းကန္ထဲသို႔တစ္ပြဲစာထည့္ၿပီးေၾကာ္ထားတဲ့ပုစြန္၊ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးမ်ားျဖင့္မြမ္းမံပါ။

No comments:

Post a Comment