သေဘၤာသီးရခိုင္သုပ္ကိုဆိုင္ေတြမွာေတာ့စားဖူးပါတယ္။ကိုယ္တိုင္ေတာ့တခါမွမလုပ္စားဖူးပါဘူး။ခုရခိုင္သူငယ္ခ်င္းတေယာက္အနားမွာ႐ွိေနေတာ့ရခိုင္႐ိုး၇ာအစားအစာေလးေတြကိုေမးျပီးလုပ္စားျဖစ္တယ္။အိမ္လုပ္သန္႔႐ွင္းလပ္ဆပ္တဲ့ငါးပိေတြရခိုင္ျပန္လက္ေဆာင္ရထားတာလည္းအမ်ားႀကီးမို႔အသံုးတည့္ေနတာ ခုလည္းသူကေဘးကေျပာကိုယ္ကသုပ္ေပါ့ ☺
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
သေဘာၤသီး - ေသးေသးတလံုး
ငါးပိ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
င၇ုပ္သီးစိမ္း - ၁၅ေတာင့္
ငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း
မန္က်ည္းမွည့္ - ၃ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - လၻက္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
င၇ုပ္ေကာင္း - လၻက္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)သေဘၤာသီးကိုေ၇ေဆးအခြံသင္ျခစ္ၿပီးေ၇ေဆးေ၇ညစ္ထားပါ။
(၂)ငါးပိအစိမ္း၊င၇ုပ္ေကာင္း၊ င၇ုပ္သီးကိုေ၇ာေထာင္းပါ။
(၃)မန္က်ၫ္းမွည့္ကိုေ၇ေဖ်ာ္ထည့္ပါ။(မန္က်ည္းမွည့္အစား မ၇မ္းသီးကိုငါးပိနဲ႔ေ၇ာေထာင္းၿပီးလည္းသုပ္လို႔၇ပါတယ္)
(၄)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကသေဘၤာသီးထဲသို႔င၇ုပ္သီးငါးပိေထာင္း၊မန္က်ည္းမွည့္၊ငံျပာရည္၊ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေ၇ာနယ္ကာအ၇သာအေပါ့အငံျမည္းကာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
Sofia
No comments:
Post a Comment