Tuesday, December 11, 2018

ပုစြန္ပသွ်ဳးထမင္းေၾကာ္

ပသွ်ဳးထမင္းေၾကာ္ရဲ႕မူလအေျခခံကိုမသိရပါဘူး။

မေလး႐ွားကလိုလို၊ အိႏၵိယကလိုလိုဆိုၾကေပမယ့္ေၾကာ္တဲ့နည္းေတြလဲမတူၾကပါဘူး။တူတာတစ္ခုပဲရိွပါတယ္။

မဆလာအနံ႔လိုရနံ႔သင္းသင္းရတာရယ္၊အေရာင္လွေအာင္င႐ုတ္ဆီအႏွစ္သုံးၾကတာေတြကေတာ့တူၾကပါတယ္။


ထမင္းျဖဴ.................၁ပန္းကန္စာ

ပုစြန္.......................၃ေကာင္

ၾကက္သား...............အနည္းငယ္

ၾကက္ဥ...................၁လုံး

ၾကက္သြန္နီ.. ...........၁ျခမ္း

ၾကက္သြန္ျဖဴ.. ..........၂တက္

ဥနီ..........................အနည္းငယ္

ပဲစိမ္းလုံး..................၁ဇြန္းခန္႔

င႐ုတ္သီးအႏွစ္..........၁ဇြန္း

င႐ုတ္သီးစိမ္း.............၅ေတာင့္ခန္႔

မဆလာ....................ပါသည္ဆို႐ုံမွ်

ခ႐ုဆီ

ငါးငံျပာရည္

ဟင္းခတ္မႈန္႔


ထမင္းျဖဴတစ္ပန္းကန္စာကိုအေအးခံထားပါ။


ပုစြန္ကိုသန္႔စင္ၿပီးအခြံခြာထားပါ။ၾကက္သားကိုႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ။


ၾကက္သြန္နီ ႏွင့္ဥနီကို ၁စင္တီမီတာအရြယ္ေလးေတြတုံးပါ(ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးစဥ္းပါ)


ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုသီးသန္႔စီဓားျပား႐ိုက္ထားပါ။


အေအးခံထားတဲ့ထမင္းျဖဴကို င႐ုတ္အႏွစ္၊ငါးငံျပာရည္၊ခ႐ုဆီ၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊သၾကားအနည္းငယ္တို႔ျဖင့္သမသြားေအာင္ေမႊေပးထားပါ။


ဒယ္အိုးတစ္လုံးကို ဆီ ၃ဇြန္းေလာက္ျဖင့္အပူေပးပါ။


ဆီပူလာလွ်င္ပုစြန္ေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။ အနည္းငယ္က်က္သြားလွ်င္သီးသန္႔ဆယ္ယူထားပါ။


လက္က်န္ဆီမွာ ၾကက္ဥတစ္လုံးကိုေဖာက္ထည့္ၿပီးေမႊေၾကာ္ေပးပါ။ အနည္းငယ္မာလာလွ်င္ၾကက္သားေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။


ခ်က္ခ်င္းဆိုသလို ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ဥနီေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။


မဆလာအနည္းငယ္ထည့္ပါ။


အနည္းငယ္ေမႊးၿပီးႏြမ္းလာလွ်င္ဓားျပား႐ိုက္ထားတဲ့င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။


င႐ုတ္ဆီအႏွစ္ႏွင့္ အရသာနယ္ထားတဲ့ထမင္းေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။ဆယ္ယူထားတဲ့ပုစြန္ေတြျပန္ေပါင္းထည့္ပါ။


အနည္းငယ္အသားက်သြားသည္အထိဆက္ေၾကာ္ေပးပါ။ပဲစိမ္းလုံးေလးေတြထည့္ပါ။(လတ္ဆတ္တဲ့ပဲစိမ္းလုံးေတြသုံးမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီေတြထည့္ေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္မွာထည့္ရပါမယ္။ပဲစိမ္းလုံးအစားဘိုစားပဲေလးေတြကိုပါးပါးလွီးၿပီးေတာ့လဲအသုံးျပဳႏိူင္ပါတယ္)


ျပင္ဆင္ပုံ

°°°°°°°°°


ပုံစံခြက္ေလးတစ္ခုမွာပုစြန္ေတြကိုဦးစြာထည့္ၿပီးေၾကာ္ထားတဲ့ထမင္းေတြကိုအနည္းငယ္ဖိသိပ္ပါ။


ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ေပၚေမွာက္ထည့္ၿပီးသံပုရာသီးစိတ္၊ပါးပါးလွီးထားတဲ့သခြားသီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို႔ျဖင့္အလွဆင္ပါ။


မွတ္ခ်က္။ င႐ုတ္သီးအႏွစ္ရရန္အတြက္အေရာင္လွေသာပန္းင႐ုတ္ပြအနီေျခာက္ကိုေရေႏြးစိမ္၊ညႇက္ေအာင္ႀကိတ္ေခ်ၿပီးဆီအနည္းငယ္မွာနႏြင္းမႈန္႔ေလးပါသည္ဆို႐ုံမွ်ျဖင့္ဆီသတ္ကာအေအးခံၿပီးသိုေလွာင္ထားႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment