ပသွ်ဳးထမင္းေၾကာ္ရဲ႕မူလအေျခခံကိုမသိရပါဘူး။
မေလး႐ွားကလိုလို၊ အိႏၵိယကလိုလိုဆိုၾကေပမယ့္ေၾကာ္တဲ့နည္းေတြလဲမတူၾကပါဘူး။တူတာတစ္ခုပဲရိွပါတယ္။
မဆလာအနံ႔လိုရနံ႔သင္းသင္းရတာရယ္၊အေရာင္လွေအာင္င႐ုတ္ဆီအႏွစ္သုံးၾကတာေတြကေတာ့တူၾကပါတယ္။
ထမင္းျဖဴ.................၁ပန္းကန္စာ
ပုစြန္.......................၃ေကာင္
ၾကက္သား...............အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ...................၁လုံး
ၾကက္သြန္နီ.. ...........၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ.. ..........၂တက္
ဥနီ..........................အနည္းငယ္
ပဲစိမ္းလုံး..................၁ဇြန္းခန္႔
င႐ုတ္သီးအႏွစ္..........၁ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း.............၅ေတာင့္ခန္႔
မဆလာ....................ပါသည္ဆို႐ုံမွ်
ခ႐ုဆီ
ငါးငံျပာရည္
ဟင္းခတ္မႈန္႔
ထမင္းျဖဴတစ္ပန္းကန္စာကိုအေအးခံထားပါ။
ပုစြန္ကိုသန္႔စင္ၿပီးအခြံခြာထားပါ။ၾကက္သားကိုႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ ႏွင့္ဥနီကို ၁စင္တီမီတာအရြယ္ေလးေတြတုံးပါ(ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးစဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုသီးသန္႔စီဓားျပား႐ိုက္ထားပါ။
အေအးခံထားတဲ့ထမင္းျဖဴကို င႐ုတ္အႏွစ္၊ငါးငံျပာရည္၊ခ႐ုဆီ၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊သၾကားအနည္းငယ္တို႔ျဖင့္သမသြားေအာင္ေမႊေပးထားပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးကို ဆီ ၃ဇြန္းေလာက္ျဖင့္အပူေပးပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ပုစြန္ေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။ အနည္းငယ္က်က္သြားလွ်င္သီးသန္႔ဆယ္ယူထားပါ။
လက္က်န္ဆီမွာ ၾကက္ဥတစ္လုံးကိုေဖာက္ထည့္ၿပီးေမႊေၾကာ္ေပးပါ။ အနည္းငယ္မာလာလွ်င္ၾကက္သားေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
ခ်က္ခ်င္းဆိုသလို ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ဥနီေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
မဆလာအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ေမႊးၿပီးႏြမ္းလာလွ်င္ဓားျပား႐ိုက္ထားတဲ့င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။
င႐ုတ္ဆီအႏွစ္ႏွင့္ အရသာနယ္ထားတဲ့ထမင္းေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။ဆယ္ယူထားတဲ့ပုစြန္ေတြျပန္ေပါင္းထည့္ပါ။
အနည္းငယ္အသားက်သြားသည္အထိဆက္ေၾကာ္ေပးပါ။ပဲစိမ္းလုံးေလးေတြထည့္ပါ။(လတ္ဆတ္တဲ့ပဲစိမ္းလုံးေတြသုံးမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီေတြထည့္ေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္မွာထည့္ရပါမယ္။ပဲစိမ္းလုံးအစားဘိုစားပဲေလးေတြကိုပါးပါးလွီးၿပီးေတာ့လဲအသုံးျပဳႏိူင္ပါတယ္)
ျပင္ဆင္ပုံ
°°°°°°°°°
ပုံစံခြက္ေလးတစ္ခုမွာပုစြန္ေတြကိုဦးစြာထည့္ၿပီးေၾကာ္ထားတဲ့ထမင္းေတြကိုအနည္းငယ္ဖိသိပ္ပါ။
ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ေပၚေမွာက္ထည့္ၿပီးသံပုရာသီးစိတ္၊ပါးပါးလွီးထားတဲ့သခြားသီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို႔ျဖင့္အလွဆင္ပါ။
မွတ္ခ်က္။ င႐ုတ္သီးအႏွစ္ရရန္အတြက္အေရာင္လွေသာပန္းင႐ုတ္ပြအနီေျခာက္ကိုေရေႏြးစိမ္၊ညႇက္ေအာင္ႀကိတ္ေခ်ၿပီးဆီအနည္းငယ္မွာနႏြင္းမႈန္႔ေလးပါသည္ဆို႐ုံမွ်ျဖင့္ဆီသတ္ကာအေအးခံၿပီးသိုေလွာင္ထားႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment