Thursday, December 13, 2018

ဆိတ္သားေထာင္း


ဆိတ္သားကိုစားေနက်ပံုစံခ်က္ဟင္းျဖစ္ေစ၊ျပဳတ္ေၾကာ္ျဖစ္ေစစား၇တာၿငီးေငြ႔ေနသူမ်ားအတြက္အဆင္ေျပအႀကိဳက္ေတြ႔ေစမဲ့ဆိတ္သားေထာင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။အစာေျပေထာင္းစားဖို႔ဘဲျဖစ္ျဖစ္ဟင္းတစ္ခြက္အျဖစ္ဘဲျဖစ္ျဖစ္လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာျပင္ဆင္ႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

*******

ဆိတ္သားျပဳတ္ သိ့ု ေၾကာ္ - တစ္ပန္းကန္

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း

င႐ုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္

ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး

သံပုရာသီး - တစ္လံုး

ငံျပာရည္ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း

ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္

ေျမပဲေလွာ္ - ႏွစ္ဇြန္း

ႏွမ္းေလွာ္ - တစ္ဇြန္း

နံနံပင္ - အနည္းငယ္

သခြားသီး - တစ္ျခမ္း

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း

***********

(၁)ဆိတ္သားကို႐ွာလကာ၇ည္ျဖင့္နယ္ေဆးၿပီးဆား၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ကာႏူးေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။ျပဳတ္ေၾကာ္ျပဳလုပ္ၿပီးသားလည္းသံုးႏိုင္ပါတယ္။

(၂)င၇ုပ္သီးႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေလွာ္ထားပါ။ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးကိုအစိမ္းႏွစ္သက္ကအစိမ္းထဲ့ပါ။အေျမာင္းစိပ္ထားပါ။မီးကင္ထည့့္၍လည္း၇သည္။

(၃)ဦးစြာင၇ုပ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းပါ။ဆိတ္သားထည့္ေထာင္းပါ။

(၄)လိုခ်င္ေသာအေနထားညက္ပါကခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ေျမပဲ၊ႏွမ္း၊ငံျပာ၇ည္၊သံပု႐ာရည္၊ဟင္းခပ္မႈန္ထည့္ၿပီးအရသာဝင္ရံုေလာက္သာသာေထာင္းၿပီးသမေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။

(၅)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာအစပ္ေျပအျဖစ္ သခြားသီး၊နံနံပင္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Sofia

No comments:

Post a Comment