Seafood Tom Yum
တံုယမ္းဟင္းခ်ိဳကိုေဒသအလိုက္မတူညီတဲ့ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္ၾကပါတယ္။
ဆိုဖီယာရဲ႕ယိုးဒယားဆရာႏွစ္ေယာက္ခ်က္တာလည္းတမ်ိဳးဆီပါတေယာက္ကႏို႔စိမ္းနဲ့အုန္းႏို႔သံုးတယ္။တေယာက္ကမသံုးပါ။ဆိုဖီယာကေတာ့မထည့္ တာပိုႀကိဳက္လို႔ဒီနည္းကိုဘဲတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။သူငယ္ခ်င္းတို႔လည္းမတူတာေတြ႐ွိခဲ့မယ္ဆိုမိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာနည္းနဲ႔ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******(၂ပြဲစာ)
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔ ေရ - တစ္လီတာ
ၾကက္သြန္နီႀကီးႀကီး - တစ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
စပါးလင္ - ႏွစ္ေခ်ာင္း
ပဒဲေကာ- ၅ျပား
ေ႐ွာက္ခါး၇ြက္ - ၄ရြက္
မိႈ - ၅လံုး (ေကာက္႐ိုးမိႈိ)
ၾကက္သား သို႔ ပုဇြန္ ပင္လယ္စာ - တစ္ပန္းကန္
င႐ုပ္သီးစိမ္း - ဆယ္ေတာင့္
သံပုရာသီး - တစ္လံုး (စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း)
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
တံုယမ္းအႏွစ္ - ႏွစ္ဇြန္း
အခဲထည့္လိုက၂ခဲ ထည့္ပါ
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဦးစြာပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုျပင္ဆင္လွီးျဖတ္ထားရပါမယ္။ၾကက္သြန္ကိုအေနေတာ္အတံုးျဖတ္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအေျမာင္းႀကီးႂကီးလွီးထားပါ။ေကာက္႐ိုးမိႈိကိုေလးစိတ္စိတ္ထားပါ။စပါးလင္ကိုအျပင္ခြံခြာႁပီးခပ္ေစာင္းေစာင္းထူထူလွီးျဖတ္ထားပါ။ပဒဲေကာကိုပါးပါးလွီးထားပါ။ၾကက္သားကိုအေနေတာ္အတံုးလွီးျဖတ္ထားပါ။ပုဇြန္ကိုသန္႔စင္ထားပါ။ပင္လယ္စာထည့္လိုပါကျပင္ဆင္လွီးျဖတ္ထားပါ။
2.အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကအိုးတခုတြင္ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔ ေရကိုထည့္ပါ။ၾကက္သြန္နီ၊စပါးလင္၊ပဒဲေကာ၊မိႈ ၾကက္သားထည့္လိုကထည့္ပါ။တံုယမ္းအႏွစ္ထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတည္ပါ။
3.ငံျပာရည္ထည့္ပါ။ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။
4.ဆူပြက္ပါကေ႐ွာက္ရြက္၊ပုဇြန္ႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီးျပန္လည္ဆူပြက္သည္ထိထားပါ။
5.ျပန္လည္ဆူပြက္လာပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာမီးပိတ္ၿပီးသံပုရာရည္ႏွင့္င႐ုပ္သီးစိမ္းထည့္ကာခ်ဥ္ငံစပ္အရသာျပင္ၿပီးနံနံပင္အုပ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါႁပီ။
❀❀ေ႐ွာက္ရြက္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ပုဇြန္ႏွင့္ပင္လယ္စာကိုခ်ခါနီးမွထည့္ပါ။ ေနာက္ဆံုးသံုးေဆာင္မည့္အခ်ိန္မွသာင႐ုပ္သီး၊သံပုရာသီးထည့့္ပါ။ငံျပာရည္မထည့္ခင္သံပုရာရည္မထည့္ရ။ဟင္းခ်ိဳေကာင္းေကာင္းရဖို႔အတြက္ ဒီအခ်က္ေလးေတြကိုသတိထားျပီးထည့္ ၾကည့္ပါေနာ္။
..........
Sofia
No comments:
Post a Comment