Tuesday, December 11, 2018

ဝက္သားေကာက္ညႇင္းခ်က္

ေကာက္ညႇင္းဆန္...........၂ဗူး

ဝက္သား(သုံးထပ္).........၅၀က်ပ္သား

ဝက္အူေခ်ာင္း...............၁၀က်ပ္သား

ေရႊပုစြန္အခ်ိဳေျခာက္.......၂ဇြန္း

ဆား၊သၾကား................အနည္းငယ္စီ

နာနတ္ပြင့္...................၂ပြင့္

ခ်င္းေသးေသး..............၁တက္

ၾကက္သြန္ျဖဴ................၃တက္

ၾကက္သြန္နီ.................၂လုံး

ၾကာညိဳ႕(အေနာက္ရည္)..အနည္းငယ္

ပဲငံျပာရည္ အၾကည္.......အနည္းငယ္


ေကာက္ညႇင္းဆန္ ကိုမခ်က္မီအနည္းဆုံး(၃)နာရီခန္႔

ႀကိဳတင္ေရေဆးၿပီးေရစိမ္ထားပါ။


သုံးထပ္သားကိုအေနေတာ္တုံၿပီးဆား၊သၾကား၊ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊အေနာက္ရည္အနည္းငယ္တို႔ျဖင့္အရသာနယ္ၿပီးနာရီဝက္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။


ခ်င္း(၁)တက္ႏွင့္ေလွာ္ထားေသာနာနတ္ပြင့္ကိုဓားျပား႐ိုက္ထည့္ၿပီးသုံးပုံတစ္ပုံခန္႔က်က္ေအာင္ျပဳတ္ပါ။


ေမႊးေနေအာင္ေလွာ္ထားေသာသစ္ၾကမ္းပိုးေခါက္ႏွင္႔့နာနတ္ပြင့္ကိုဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ေမႊးေနေအာင္ဆီသတ္ပါ။


အနံ႔ေမႊးလာလွ်င္ၾကက္သြန္နီႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ။


အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္ေရစစ္ထားတဲ့ေကာက္ညႇင္းဆန္ကိုထည့္ၿပီးသစ္သားေယာင္းမေလးျဖင့္ခပ္ဖြဖြေမႊေပးပါ။ၾကာညိဳ႕(အေနာက္ရည္)အနည္းငယ္ျဖင့္အေရာင္ယူေပးပါ။


လွ်ပ္စစ္ထမင္းေပါင္းအိုးထဲေျပာင္းထည့္ၿပီးျပဳတ္ထားတဲ့ဝက္သား၊ပါးပါးလွီးထားေသာဝက္အူေခ်ာင္းႏွင့္ေရႊပုစြန္ေျခာက္တို႔ကိုထည့္ပါ။


ဝက္သားကိုေရက်န္ေအာင္ျပဳတ္ထားရင္ထိုဝက္ျပဳတ္ရည္ကိုပုံမွန္ထမင္းခ်က္လွ်င္ထည့္တဲ့ပမာဏအတိုင္းပဲထည့္ေပးရပါမယ္။ေရခမ္းေအာင္ျပဳတ္ထားရင္ေတာ့ေရကိုအစားထိုးထည့္ေပးႏိူင္ပါတယ္။


ဆား၊သၾကားအနည္းငယ္ျဖင့္အရသာသြင္းပါ။


မီးခလုပ္ႏွိပ္ထားပါ။ဆူပြက္လာလွ်င္သစ္သားေယာင္းမေလးျဖင့္တစ္ႀကိမ္ခန္႔သာညင္သာစြာေမႊေပးပါ။


ထမင္းက်က္သြားတဲ့ခလုပ္တက္သြားၿပီဆိုရင္ညက္သာစြာေမႊေပးၿပီးျပဳတ္ထားတဲ့ဆားဘဲဥေလးျဖင့္တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ။

Crd ဟင္​းခ်က္​နည္​းမ်ား

No comments:

Post a Comment