ငါးခူငါးပိေကာင္ေၾကာ္ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ငါးပိေကာင္အရင္ျပဳလုပ္ရပါမယ္။ငါးခူကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဆားမ်ားမ်ားျဖင့္ထည့္ၿပီးတညသိပ္ထားပါ။ဒုတိယရက္တြင္ငါးခူငါးပိေကာင္ေၾကာ္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။မိမိလိုသေလာက္သာေရေဆးအသံုးျပဳကာက်န္ငါးပိေကာင္မ်ားကိုေရစစ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္သိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ငါးခူငါးပိေကာင္ - ၃ေကာင္
ၾကက္သြန္နီ - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဆယ္ေျမာင္း
င႐ုပ္သီးမႈန္႔(အၾကမ္းမႈန္႔) - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံသင္ၿပီးေရေ ဆးသန္႔စင္ကာပါးပါးစိတ္ထားပါ။အထူအပါးညီေ အာင္စိတ္ပါ။(ေၾကာ္ၿပီးသားအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္ )
2.ငါးခူငါးပ္ိေကာင္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအကြင္းလွီးျဖတ္ထားပါ။
3.အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဆီအိုးတည္ထားပါ။
4.ဆီပူလ်ွင္ၾကက္သြန္နီစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါၾကက္သြန္ျမဳတ္ရံုခန္႔႔ဆီထည့္ထားဖို႔လိုပါတယ္။
5.အဆက္မပ်က္ေမြေပးၿပီးအေရာင္အနည္းငယ္ဝါေရာင္သမ္းလာပါကဆယ္ယူရန္အသင့္ျပဳလုပ္ၿပီးမီးပိတ္ထားၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ကာဘမ္းထဲတြင္ျဖန္႔ထည့္ထားပါ။(အပူ႐ွိန္ျဖင့္အတြင္းဘက္တြင္ႂကြမ္းတတ္သည္)
6.ၿပီးလ်ွင္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္းထိုနည္းအတူပင္ေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
7.အားလံုးေၾကာ္ၿပီးပါကအိုးထဲမွဆီကိုအနည္းငယ္ဖယ္ထုတ္ၿပီးငါးပိေကာင္လွီးျဖတ္ထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
8.ငါးပိေကာင္ႂကြပ္ၿပီးအန႔ံေမြးလာပါကင႐ုပ္သီးအ ၾကမ္းမႈန္႔ထည့္ေမြေပးပါ။
9.ၿပီးလ်ွင္မီးပိတ္ကာအသင့္ေၾကာ္ထားေသာၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါကငါးခူငါးပိေကာင္ေၾကာ္ကိုသံုးေဆာင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
10.ေၾကာ္ထားေသာငါးပိေကာင္ေၾကာ္ကိုအေအးခံၿပီးေလလံုေသာဘူး၊ပုလင္းတို႔ျဖင့္ထည့္ကာၾကာ႐ွ ည္သိမ္းၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
No comments:
Post a Comment