Thursday, December 13, 2018

ငါးခူငါးပိေကာင္ေၾကာ္


ငါးခူငါးပိေကာင္ေၾကာ္ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ငါးပိေကာင္အရင္ျပဳလုပ္ရပါမယ္။ငါးခူကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဆားမ်ားမ်ားျဖင့္ထည့္ၿပီးတညသိပ္ထားပါ။ဒုတိယရက္တြင္ငါးခူငါးပိေကာင္ေၾကာ္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။မိမိလိုသေလာက္သာေရေဆးအသံုးျပဳကာက်န္ငါးပိေကာင္မ်ားကိုေရစစ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္သိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

********

ငါးခူငါးပိေကာင္ - ၃ေကာင္

ၾကက္သြန္နီ - ၂၀၀ ဂရမ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ဆယ္ေျမာင္း

င႐ုပ္သီးမႈန္႔(အၾကမ္းမႈန္႔) - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း

ဆီ - ေၾကာ္ရန္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

***********

1.ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံသင္ၿပီးေရေ ဆးသန္႔စင္ကာပါးပါးစိတ္ထားပါ။အထူအပါးညီေ အာင္စိတ္ပါ။(ေၾကာ္ၿပီးသားအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္ )

2.ငါးခူငါးပ္ိေကာင္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအကြင္းလွီးျဖတ္ထားပါ။

3.အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဆီအိုးတည္ထားပါ။

4.ဆီပူလ်ွင္ၾကက္သြန္နီစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါၾကက္သြန္ျမဳတ္ရံုခန္႔႔ဆီထည့္ထားဖို႔လိုပါတယ္။

5.အဆက္မပ်က္ေမြေပးၿပီးအေရာင္အနည္းငယ္ဝါေရာင္သမ္းလာပါကဆယ္ယူရန္အသင့္ျပဳလုပ္ၿပီးမီးပိတ္ထားၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ကာဘမ္းထဲတြင္ျဖန္႔ထည့္ထားပါ။(အပူ႐ွိန္ျဖင့္အတြင္းဘက္တြင္ႂကြမ္းတတ္သည္)

6.ၿပီးလ်ွင္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္းထိုနည္းအတူပင္ေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။

7.အားလံုးေၾကာ္ၿပီးပါကအိုးထဲမွဆီကိုအနည္းငယ္ဖယ္ထုတ္ၿပီးငါးပိေကာင္လွီးျဖတ္ထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။

8.ငါးပိေကာင္ႂကြပ္ၿပီးအန႔ံေမြးလာပါကင႐ုပ္သီးအ ၾကမ္းမႈန္႔ထည့္ေမြေပးပါ။

9.ၿပီးလ်ွင္မီးပိတ္ကာအသင့္ေၾကာ္ထားေသာၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါကငါးခူငါးပိေကာင္ေၾကာ္ကိုသံုးေဆာင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

10.ေၾကာ္ထားေသာငါးပိေကာင္ေၾကာ္ကိုအေအးခံၿပီးေလလံုေသာဘူး၊ပုလင္းတို႔ျဖင့္ထည့္ကာၾကာ႐ွ ည္သိမ္းၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

..........

Sofia

No comments:

Post a Comment