Thursday, December 13, 2018

​ေျပာင္​းဖူးဟင္​းခ်ိဳ

Creamy Corn Chowder


ပါဝင္ပစၥည္း

******

ေျပာင္ဖူး - နွစ္ဖူး

ဂ်ံဳ မႈန္႔ - ၁၀၀  ဂရမ္

ေရ - ၂ လီတာ

ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္

ငရုပ္ေကာင္းအျဖဴ - တစ္ဇြန္း

ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး

ေထာပတ္ - ၅၀ ဂရမ္ ( Unsalted Butter )

ၷႏြားနို႔ - ၂၅၀ ml

Cream - ၂၅၀ ml

ျပဳလုပ္နည္း

******

(၁) ေျပာင္းဖူးကိုအေစ့ေခ်ြၿပီးျပဳတ္ထားပါ ။ Ready make ဘူးဆိုနွစ္ဘူးသံုးပါ။တစ္ဝက္ကိုလံုးျခမ္းကြဲေလာက္ႀကိတ္ထားပါ။

(၂)ၾကက္သြန္ပါးပါးစိတ္ထားပါ။

(၃) ခ်က္မည့္အိုးကိုအပူေပးၿပီးေထာပတ္ ၾကက္သြန္ထည့္ၿပီးေမႊးလာသည္ထိဆီသပ္ေပးပါ။

(၄)ေမႊးလာပါကဂ်ံဳမႈန္ထည့္ၿပီးအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။

(၅) ဂ်ံဳမႈန္႔က်က္ပါကေရထည့္ပါ။အရသာထည့္ပါ။ဂ်ံဳအလံုးေလးမ်ားေၾကၿပီးေခ်ာေမြ႕လာသည္ထိေမြတံျဖင့္ေမြေပးပါ။

(၆) ေခ်ာေမြ႕လာပါကေျပာင္းဖူးထည့္ပါ။နို႔နွင့္ခရင္မ္ထည့္ပါ။

(၇)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးဆူပြက္ပါကမီးပိတ္ၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာအေပၚမွ Cream တစ္ဇြန္းဆမ္းေပးၿပီးအလွဆင္ကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

#sofia

No comments:

Post a Comment