Tuesday, December 11, 2018

ပဲၾကာဇံႏွင့္ႂကြက္နားရြက္မိႈသုပ္


ပဲၾကာဇံ..............................၁၀ က်ပ္သား

ႂကြက္နားရြက္မိႈေျခာက္..........၃ခု

င႐ုတ္သီးစိမ္းနီ.....................၇ေတာင့္

ၾကက္သြန္ျဖဴ.........................၅တက္

နံနံပင္အျမစ္........................အနည္းငယ္

ႏွမ္းေလွာ္............................၁ဇြန္း

ၾကက္သြန္နီ.........................၂လုံး

ခရမ္းခ်ဥ္သီး.........................၁ လုံး

နံနံပင္...............................အနည္းငယ္


ပဲၾကာဇံႏွင့္ႂကြက္နားရြက္မိႈေတြကိုမျပဳတ္ခင္

ေရဝေအာင္စိမ္ထားေပးပါ။


ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ င႐ုတ္သီးနီ ၊ နံနံပင္အျမစ္တို႔ကိုေရာၿပီးခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေထာင္းပါ။


ငံျပာရည္၊ ႐ွလကာရည္ ႏွင့္ သၾကားတို႔ကိုေရာၿပီးအပူေပးပါ။ ဆူပြက္လာလ်ွင္ေထာင္းထားတဲ့အေရာကိုထည့္ၿပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ ေဆာ့စ္ရည္က်ိဳ ၿပီးအေအးခံထားပါ။


ပဲၾကာဇံႏွင့္ အမွွ်င္ပုံစံလွီးထားေသာႂကြက္နားရြက္မိႈတို႔ကိုေရာျပဳတ္ၿပီး ၊ေရေအးေလာင္း၊ အေအးခံပါ။


ဇလုံတစ္ခုထဲမွာ ပဲၾကာဇံမွိဳ ေတြထည့္ၿပီး

ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊

နံနံပင္ေတြထည့္ပါ။


ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးေထာင္းထားတဲ့ႏွမ္းေထာင္းေလးျဖဴ းၿပီးသံပုရာသီးတစ္စိတ္ညႇစ္ထည့္ပါ။


ေဆာ့စ္ရည္ေလးေလာင္းခ်ၿပီးခပ္ဖြဖြေလးနယ္

လိုက္ရင္ ခ်ိဳ ခ်ဥ္စပ္ ပဲၾကာဇံသုပ္ေလးရပါၿပီ။

Crd

No comments:

Post a Comment