Duck Masala
ေထာပတ္ထမင္းအုန္းထမင္းနဲ႔လိုက္ဖက္တဲ့အရသာထူးတဲ့ဘဲသားမဆလာဟင္းခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဘဲသား - တစ္ကီလို
ဂ်ံဳ မႈန္႔ - ၃ဇြန္း (နယ္ေဆးရန္)
ၾကက္သြန္နီ - ၂၀၀ ဂရမ္
ငရုပ္သီးေျခာက္အပြ - ၁၅ေတာင့္
နႏြင္း- အနည္းငယ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
အသားမဆလာ - တစ္ဇြန္း
ဆီ - ၁၅၀ ဂရမ္
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ၂ေခ်ာင္း
ကရေဝးရြက္ - ၃ရြက္
ေလးညင္း - ၃ပြင့္
ဖာလာေစ့ - ၃ေစ့
နာနတ္ပြင့္ -၂ပြင့္
ဆီသပ္ရြက္ - တစ္ခက္
အုန္းႏို႔ - အနည္းငယ္ (ထည့္လိုက)
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ဘဲကိုေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါဂ်ံဳသံုးဇြန္းထည့့္ၿပီးနာနာနယ္ကာ ဆယ္မိနစ္ခန္႔ထားပါ။ၿပီးလ်င္ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၂)ဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴဆားႏွင့္ဟင္းခပ္မႈန္ထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္နီကိုေထာင္းထားပါ။င႐ုပ္သီးေျခာက္ကိုေရစိမ္အေစ့ထုတ္ၿပီးေထာင္းထားပါ။
(၄)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကခ်က္မည့္ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးကရေဝးသစ္ဂ်ပိုးဆီသပ္ရြက္ဖာလာနာနတ္ပြင့့္ေလးညင္းတို႔ကိုဆီသပ္ပါ။
နႏြင္းအနည္းငယ္ျဖင့္ၾကက္သြန္ႀကိတ္ထားသည္ကိုဆီသပ္ပါ။
(၅)ၾကက္သြန္အေရာင္ရပါကင႐ုပ္သီးေထာင္းထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၆)ဆီသပ္နံံ့ေမြးၿပီးအေရာင္တက္လာပါကႏွပ္ထားသည့္ဘဲကိုထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။အသားမဆလာထည့္ပါ။
(၇)ဘဲသားမွထြက္လာေသာလံုးရည္မ်ားကုန္သည္ထိအိုးမကပ္ေအာင္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၈)လံုးရည္ကုန္ပါကအသားအႏုအရင့္အေနအထားကိုၾကည့္ၿပီးေရအနည္းငယ္ဆီထည့္ေပးကာဆီျပန္အသားႏူးသည္ထိအဖံုးအုပ္ကာတနာရီခန္႔တည္ေပးပါ။
(၉)ဘဲသားၿပီးဆီျပန္ႏူးအိပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာအုန္းႏို႔အနည္းငယ္ထည့္ျပီးထမင္းျဖဴ ေထာပတ္ထမင္းအုန္းထမင္းတို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia
No comments:
Post a Comment