Thursday, December 13, 2018

ငါးခူမြေၾကာ္သုပ္


ငါးခူမြေၾကာ္သုပ္အတြက္ဦးစြာငါးခူကိုအရိအ႐ြဲေဆးၿပီးဗိုက္ေဖာက္ကာေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ။ မ်က္နွာျပင္နွစ္ဘက္ကိုဓားျဖင့္မြန္းထားပါ။ ကင္မည့္ဇကာညႇပ္တြင္ညႇပ္ၿပီးမီးေအးေအးျဖင့္ေျခာက္ေအာင္ကင္ပါ အခ်ိန္ၾကာၾကာကင္ရပါတယ္။

ကင္ၿပီးလ်ွင္အေအးခံကာအသားမ်ားက္ိုထြင္ထုတ္ၿပီးမြထားပါ။အေရခြံကိုကပ္ေၾကးျဖင့္ညႇပ္ထည့္ပါ။


ငါးခူမြေၾကာ္အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္း

*********************

ငါးခူမြၿပီးသား - ၂ေကာင္

ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး

သရက္သီးစိမ္း - အေသးတလံုး

ေျမပဲဆန္ေၾကာ္ - ၂ဇြန္း

ဆလပ္႐ြက္ - တစ္ပင္

ေဆာ့အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္း

******************

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း

ငရုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္

ငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း Tbsp

ထန္းလ်က္ရည္ - နွစ္ဇြန္း

သံပုရာရည္ - နွစ္ဇြန္း

အခ်ိဳမႈန္႔ သၾကား - တဇြန္း Tsp

ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ငရုပ္သီးစိမ္းႏုတ္ႏုတ္စင္းကာ ထန္းလ်က္ရည္၊ငံျပာရည္၊သံပုရာရည္၊အခ်ိဳမႈန္႔သၾကားအေရာတို႔ကိုထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ထားပါ။ ေဆာ့မ်ားမ်ားနွစ္သက္ပါက ဆပြားထည့္နိုင္ပါတယ္။အရသာခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ျဖစ္ပါတယ္။

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း

**********

ဦးစြာၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးေရေဆးထားပါ။သရက္သီးစိမ္းကိုအေခ်ာင္းေလးမ်ားလွီးၿပီးပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ထားပါ။အိုးတခုတြင္ဆီလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ထည္ၿပီးအပူေပးပါ။ဆီပူလာပါကမြထားေသာငါးခူမ်ားကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။(ဆီျပင္းရပါမယ္။အပူခ်ိန္မေလာက္ပါကငါးခူသားမာမာျဖစ္တတ္ပါတယ္။မေမြရပါ။ဆီထဲတြင္ငါးခူမြမ်ားအခ်ပ္လိုက္ျဖစ္ေနရပါမယ္။)အေရာင္ရၿပီးႂကြပ္လာပါကဆီစစ္ဇကာတြင္ဒယ္အိုးကိုေစာင္း၍သြန္ခ်လိုက္ပါ။ဆီစစ္ၿပီဆိုပါကပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ဆလပ္႐ြက္ခင္းၿပီးငါးခူမြေၾကာ္ကိုအပံုလိုက္ေလးပံုစံမပ်က္သာသာသြန္ခ်လိုက္ပါ။ငါးခူကိုစေၾကာ္သည့္အခ်ိန္မွစၿပီးပန္းကန္သို႔ေရာက္ခ်ိန္ထိလံုးဝမေမြရပါ။ပါဝင္ပစၥည္းအားလုံးအဆင္သင့္ၿပီဆိုပါကသံုးေဆာင္မည့္အခ်ိန္မွသာငါးခူအေပၚမွသရက္သီးစိမ္း၊ၾကက္သြန္နီလွီးထားသည္ကိုတင္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ေရာစပ္ထားေသာေဆာ့က္ိုစမ္းပါ။ေနာက္ဆံုးတြင္ေျမပဲဆန္ေၾကာ္ျဖဴးကာခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ငါးခူမြေၾကာ္သုပ္ကိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ ႏုိင္ပါၿပီ။

Sofia

No comments:

Post a Comment