Thursday, December 13, 2018

ပိႏၷဲသီးသုပ္


႐ွမ္းျပည္မွာေတာ့ဟင္းအျဖစ္လည္းစားၾကသလို၊သားေရစာအျဖစ္လည္းညေနပိုင္းအသုပ္စံုဆိုင္ေတြမွာတြဲေ၇ာင္းတတ္ၿပီးစားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ့ပိႏၷဲသီးသုပ္ေလးပါ။ၾကက္သားဟင္းနဲ႔မလည္းႏိုင္တဲ့ဟင္းတစ္ခြက္ေပါ့။

သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။ပိႏၷဲသီးႏုႏုကိုအခြံသင္ၿပီးေ၇ဆူဆူတြင္ႏူးေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။အခ်ိဳ႕ေဒသမ်ားတြင္ျပဳတ္ၿပီးသားမ်ားအဆင္သင့္၇႐ွိႏိုင္ပါတယ္။

လိုအပ္ေသာပစၥည္း

**********

ပိႏၷဲသီးျပဳတ္ - တပန္းကန္စာ

ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - နွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း

ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ - သံုးဇြန္း

ဆား - အနည္းငယ္

ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္

ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - လိုသေလာက္

ေျမပဲေထာင္း - ၃ဇြန္း

ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - ၂ဇြန္း

နံနံပင္ -အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း

***********

ပိႏၷဲသီးျပဳတ္ကိုအလယ္အူတိုင္ဖယ္ၿပီးေသးေသးေလး စိပ္ထားပါ။သို႔မဟုတ္ ႀကိတ္စက္ျဖင့့္မညက္ တညက္ ႀကိတ္ပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ၿပီးနယ္ပါ။ အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။ အ၇သာမွာစိမ့္စိမ့္ေလးျဖစ္ပါတယ္။

ခ်ဥ္ငံစပ္စားလိုပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ပိုထည့္၍ေသာ္၎၊သံပုရာရည္ျဖင့္ေသာ္၎ခ်ဥ္ငန္စပ္သုပ္စားနိုင္ပါတယ္ ။

No comments:

Post a Comment