Thursday, December 13, 2018

ယိုးဒယားေက်ာက္ပြင့္သုပ္


ေက်ာက္ပြင့္ကိုပံုစံမ်ိဳးစံုလုပ္စားၾကတဲ့ထဲကယိုးဒယားပံုစံသုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။အစာေျပအျဖစ္စားႏိုင္သလိုဟင္းတခြက္အေနနဲ႔လည္းတည္ခင္းႏိူင္ပါတယ္။


ပါဝင္ပစၥည္း

******

ေက်ာက္ပြင့္ - တစ္ပြင့္

ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး

ခရမ္းခ်ဥ္သီး- တစ္လံုး

ၾကက္သြန္မိတ္ - နွစ္ပင္

တရုပ္နံနံ - နွစ္ပင္

ငရုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္

ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ေျမာင္း ႀကီးႀကီး

ယိုးဒယားငံျပာရည္ - 1Tbsp

သံပုရာရည္ - 1Tbsp

အခ်ိဳမႈန္႔သၾကားအေရာ - 1tsp

(သို႔)ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကား

ႏွစ္သက္ရာပင္လယ္စာလည္းထည့္ႏိုင္ပါတယ္။

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း

**********

(၁)ဦးစြာေက်ာက္ပြင့္ကို ေရစိမ္ထားပါ။

(၂)ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမွၾကက္သြန္နီပါးပါးလီွး၊ၾကက္သြန္မိတ္၊တရုပ္နံနံကိုလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။ငရုပ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴႏုတ္ႏုတ္စိပ္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေျမာင္းလီွးျဖတ္ထားျပီးအားလံုးကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ထားပါ။

(၃)လက္ကိုင္အိုးတခုျဖင့္္ေရဆူတည္ပါ။ေရဆူပါကေက်ာက္ပြင့္ကို၂မိနစ္ခန့္ထည့္ျပဳတ္ပါ။ျပီးလ်ွင္အိုးကိုေစာင္းၿပီးေရမ်ားကိုသြန္လိုက္ပါ။ ပင္လယ္စာထည့္လိုပါကေက်ာက္ပြင့္ႏွင့္အတူေရာျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္ (၄)ျပင္ဆင္လွီးျဖတ္ထားသည္တို႔ကိုအိုးထည္းထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊အခ်ိဳမႈန္႔႔သၾကား၊သံပရာရည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ။အရသာခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ရပါကပန္းကန္တြင္ပူပူေႏြးေႏြးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။အေရာင္အနည္းငယ္လိုခ်င္ပါက ခ်ီလီေဆာ့ထည့္ႏိုင္ပါသည္။

No comments:

Post a Comment