Thursday, December 13, 2018

မ်ွစ္ေစာ

႐ွမ္းမုန္ညင္းေစာကိုေတာ့လူသိမ်ားၾကေပမဲ့မ်ွစ္ေစာကိုသိသူနည္းပါတယ္။မ်ွစ္ေစာကိုငယ္ငယ္ကရွမ္းျပည္ေျမာက္ပိုင္းဇာတိၿမိဳ႕မွာအိမ္နီးခ်င္း႐ွမ္းပေလာင္အန္တီႀကီးတစ္ေယာက္ေရာင္းပါတယ္။အသုပ္မ်ိဳးစံုကိုဘမ္းထဲမွာလွလွပပျပင္ဆင္ၿပီးမုန္ညင္းေစာ၊မ်ွစ္ေစာတို႔ျဖင့္တြဲေရာင္းတာပါ။မ်ွစ္ေစာမွာရွမ္းဟင္းတို႔ထံုးစံအတိုင္းဆီမပါပါဘူး။စပ္႐ွိန္း႐ွိန္းနဲ႔ငရုပ္သီးခရမ္းခ်ဥ္သီးအရသာကိုသာဦးစားေပးခ်က္ထားတာေလးျဖစ္ပါတယ္။ႏွစ္သက္သူမ်ားဖို႔ခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

*******

မ်ွစ္ျပဳတ္ - ၅၀၀ ဂရမ္

ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂လံုး

င႐ုပ္သီးအပြ႐ွည္ေတာင့္ အစိမ္းအနီ - ၆ေတာင့္

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ေျမာင္း

ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း

ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္

နံနံပင္ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း

***********

(၁)အိုးတခုတြင္မ်ွစ္ကိုေရေဆးၿပီးခပ္ႀကီးႀကီးစိတ္ထည့္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေခ်ထည့္ပါ။င႐ုပ္သီးစိမ္းကိုထပ္ျခမ္းျခမ္းထည့္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴကို႐ိုက္ျပားထည့္ပါ။

(၂)ေ၇ကိုျမဳတ္ရံုထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္ဆူပြက္သည္ထိတည္ေပးပါ။ဆူပြက္ပါကအရသာျဖည့္စြက္ၿပီးမီးေလ်ာ့ကာႏူးအိသည္ထိတည္ေပးပါ။

(၃)မ်ွစ္မ်ားႏူးအိလာပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးနံနံပင္ထည့္ကာစပ္႐ွိန္း႐ွိန္းမ်ွစ္ေစာေလးကိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Sofia

No comments:

Post a Comment